Pasar al contenido principal

(Redacció) Des d’aquest dijous i fins el 30 de setembre es pot visitar a la Sagrada Família una exposició sobre els vitralls creats per Joan Vila-Grau. Aquesta exposició està inclosa en el recorregut habitual que es fa en el temple. Els 12 euros de l'entrada inclouran durant aquest setembre l'exposició sobre els vitralls, juntament amb la resta d'exposicions habituals com són la de "Les escoles de l'època" o la de "El Gaudí de la natura" que es troba al claustre de Montserrat.

L'exposició, que es troba a l'atri de la Passió, consta bàsicament d'un seguit de fotografies dels diversos vitralls ja acabats que estan col·locats en els grans finestrals del temple. Amb l'explicació que es fa dels vitralls s’aproxima el visitant al procés de creació, fabricació i instal·lació de cadascun d'ells.

L'objectiu és explicar aquestes obres d’art seguint la mateixa mirada i els mateixos pensaments del propi autor. D'aquesta manera els visitants podran veure la màgia dels colors, la llum i els reflexos dels vitralls que ha creat l'autor sobre l’arquitectura i el simbolisme de Gaudí. El contingut dels vitralls de Vila Grau es basa en el treball de mossèn Lluís Bonet, actual rector de la Sagrada Família, que ha definit els simbolismes presents en els vitralls a partir de les indicacions que va deixar Gaudí.

Vila-Grau és un pintor i vitraller de prestigi que ha treballat en diverses obres d'àmbit civil i també religiós, com és el cas del baptisteri i cripta de l'Església de la Pau de Barcelona. Des de l'any 1999 està treballant en el disseny i creació de tots els vitralls de la Sagrada Família.

Actualment el temple ja està molt avançat. El paviment està pràcticament acabat i de bastides en queden ben poques. La Sagrada Família ja pren forma d'Església i tot està apunt per la visita del papa Benet XVI el proper 7 de novembre.

J.M. Bonet, empresa que ha treballat en diverses obres vitralleres de catedrals i que també està en el projecte de la Sagrada Família, asegura que “Vila-Grau amb la seva tècnica compositiva i la seva perfecta harmonització del color aconsegueix un espectacular joc de llums que s'adecua amb total naturalitat al espai interior del temple”.
En el següent vídeo es pot veure un recorregut dins el temple i guiat pel seu rector, Lluís Bonet.
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.