(CR) El grupo promotor de la carta de 400 sacerdotes que la semana pasada apoyaron el referéndum del 1 de octubre proponen para este domingo una homilía conjunta. Este viernes han difundido un texto que proponen que sea leído durante las misas del domingo o como sugerencia para orientar la homilía de la celebración dominical.
Por otra parte, los 22 sacerdotes promotores de la Declaración sobre el Referéndum de Autodeterminación han convocado este sábado 30 de septiembre una matinal de reflexión y oración sobre el momento político en la Basílica de Santa María del Pi de Barcelona de las 11.30 a las 13:00h.
Este jueves 28 de septiembre Cristianos por la Independencia, sectorial de la Asamblea Nacional Catalana, celebró una oración "por Cataluña y su libertad".
Orando por el país, sus derechos y su futuro # 1O pic.twitter.com/S6AkV9k9zl
- Cristiansxli (@Cristiansxli) 28 de septiembre de 2017
Homilia conjunta dels 400 capellans signants de la Declaració sobre l'autodeterminació de Catalunya
Subsidi per a l’homilia del diumenge 1 d'octubre 2017
"Aquest diumenge és molt diferent dels altres. Tots sabeu que hem estat convocats a un referèndum d'autodeterminació, i que la seva realització ha trobat molts obstacles. Més de quatre-cents preveres i quaranta diaques de tot Catalunya, de tots els bisbats i congregacions religioses, hem signat una declaració sobre aquest tema fonamentats en les paraules que el maig passat els nostres bisbes digueren ben clares: "Convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català". Més recentment, i precisament de cara al dia d'avui, ens van convidar a pregar per aquesta intenció i així mateix ho va fer la comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola dimecres passat.
Nosaltres "considerem legítima i necessària la realització d'aquest referèndum", i per això invitàvem "els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència". La nostra presa de posició, la fem pensant que, com sempre, l'Església del nostre país ha volgut estar "al servei del nostre poble", i molt especialment quan ha estat ultratjat en els seus drets fonamentals, tal com hem vist dissortadament en aquests dies.
Els cristians, i els preveres al capdavant, perquè creiem, com hem dit en l'oració introductòria, que Déu "mai no manifesta tant la seva omnipotència com quan perdona i es compadeix", volem tenir els mateixos sentiments que hem vist en Jesucrist. Sant Pau ens hi ha exhortat, i desitgem per a tothom, pacíficament, tot allò que "trobem en Crist de fortalesa d'ànima, d'amor que consola, de dons de l'Esperit, d'afecte entranyable i de compassió".
Només així podrem respondre amb promptitud a allò que Déu ens demani a cada moment, com el fill gran de la paràbola que acabem d'escoltar. Que sapiguem sempre fer la voluntat de Déu i respondre amb generositat a la nostra missió com a cristians i als nostres deures com a ciutadans del nostre país i del món. Catalunya, que té històricament unes arrels cristianes, també es mereix el dia d'avui l'aportació dels qui fem de la nostra fe l'estímul per a ser millors persones".