Pasar al contenido principal
Autories
Nom
Cognoms
fundacio-salut-alta-voluntariat
Fotografia: Jesuïtes Catalunya.

L'entitat del sector social situada al barri de la Salut de Badalona, la Fundació Salut Alta, ha rebut el segon premi en el marc del 31è Premi Voluntariat. L’acte, organitzat pel Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya al Palau Reial de Pedralbes, ha commemorat el Dia Internacional del Voluntariat i va reconèixer les iniciatives socials més destacades.

El projecte premiat, “Empoderament de les dones migrants en situació vulnerable del barri de la Salut Alta”, fa més de deu anys que treballa per millorar la qualitat de vida de dones migrants de quatre barris de Badalona. L’objectiu principal és oferir formació i acompanyament per fomentar la seva autonomia i integració social, creant espais de relació entre elles i amb el seu entorn.

Un voluntariat transformador

El voluntariat té un paper central en aquest projecte. Està format majoritàriament per dones del mateix col·lectiu vulnerable, incloent-hi beneficiàries actuals i exparticipants que han decidit retornar el que han rebut. Aquest és el cas de Sokhna Ndiaye, professora voluntària de castellà, que durant l’acte va compartir la seva experiència personal. Ndiaye va conèixer la Fundació Salut Alta quan va inscriure el seu fill gran a les activitats educatives i, després de participar en les classes de castellà, ara és qui ensenya la llengua a altres dones del barri.

“El voluntariat no només és un mitjà d’aprenentatge, sinó també de transformació personal i comunitària”, va destacar la Fundació durant el lliurament del premi. Experiències com la de Ndiaye exemplifiquen l’impacte positiu que genera aquest projecte tant en les participants com en el conjunt del barri.

Un projecte que transforma el barri

Aquest reconeixement fa valdre la trajectòria d’un projecte que ha esdevingut un motor de canvi social a la Salut Alta. Segons la directora de la Fundació, Anna Martínez, es tracta d’una iniciativa “humil, propera i fràgil, que necessita ser cuidada amb dedicació, però amb un gran potencial de transformació real”.

La Fundació Salut Alta veu aquest premi com un homenatge a totes les dones que han participat en el projecte i han decidit continuar col·laborant com a voluntàries, convertint-se en referents i agents de canvi al barri.

Amb més de deu anys de feina al servei de les persones més vulnerables, la Fundació Salut Alta reafirma el seu compromís amb la inclusió i l’empoderament com a eines per construir una societat més justa i cohesionada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.