Pasar al contenido principal
Autories
Campuzano SJD
Fotografia: Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, va visitar l'apartament pilot per a persones sense llar del projecte Hort de la Vila 2.0 de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona, per a conèixer l'evolució de les obres. El projecte Hort de la Vila 2.0 de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona va dirigit a persones majors d’edat sense llar, amb llargues trajectòries d’exclusió social, necessitats socioeducatives i d’acompanyament a llarg termini.

Els apartaments de 25 m2 que contempla el projecte permetran a cadascuna de les persones sense llar ateses viure amb autonomia i recuperar-se per tal d’aconseguir una vida on poder assolir els seus objectius vitals. Hort de la Vila 2.0 consisteix en una reforma arquitectònica integral de l’actual Centre Residencial d’Inclusió (CRI) Hort de la Vila com a resposta a un nou model assistencial, que combina el millor d’un centre residencial amb els beneficis d’un habitatge i del suport professional i sorgeix de la necessitat de millorar l’atenció a persones sense llar que no troben cobertes les seves necessitats amb els serveis actuals.

A més, la visita ha comptat amb la directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Mireia Vall; la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugenia Gay; la comissionada de Drets Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes; i la gerent del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Teresa Català. Els han acompanyat el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Salvador Maneu; el director de la Unitat Territorial I de Sant Joan de Déu, Emili Bargalló; a més de membres del Comitè de Direcció de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, Javier Prieto, Silvia Reyes Escorihuela i Francesc Cabezas; i la project manager del projecte Hort de la Vila 2.0, Anna Sala.

El projecte Hort de la Vila 2.0 rep un total d'1,8 milions d'euros dels fons europeus Next Generation destinats a projectes social, a través del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, que han permès engegar la primera fase de remodelació de l'antic edifici. L'altra via de finançament del projecte consisteix en 2,2 milions d'euros provinents de Sant Joan de Déu  Espanya, La reforma completa i la finalització del projecte està prevista pel 2035. 

Persones

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.