Pasar al contenido principal

(CR) Per tal d’ajudar a les diferents organitzacions catòliques del món a l’hora de resoldre les qüestions associades amb les vacunes que planteja la feligresia, la Comissió Covid-19, creada pel Papa Francesc, ha publicat un document amb tota la informació necessària per tractar aquest tema. El text recull tres exemples concrets que, com ha explicat la mateixa Comissió, es poden utilitzar en diferents contextos comunicatius, des d’una conversa fins a una homilia.

La vacunació, essencial per garantir la seguretat mundial

El primer exemple és un extracte del document publicat per Càritas Internacional el 5 de febrer, on demana que ningú sigui oblidat i que es pugui garantir l’accés a les vacunes, ja que d’això mateix en depèn la seguretat mundial: “Estem en un moment crucial, una oportunitat per viure el miracle de la caritat, abordant junts el repte actual. Aquesta pandèmia és un problema de seguretat humana global que amenaça tota la família humana. Abordar la qüestió de les vacunes des de la perspectiva d’una estratègia nacional restringida podria portar-nos a un fracàs moral a l’hora de fer front a les necessitats dels més vulnerables arreu del món”, explica en aquest document el Papa Francesc.

“Els catòlics no hem de contribuïr de cap manera a la desinformació”

El segon exemple que cita la Comissió és un fragment de la declaració feta per la Conferència de l’Episcopat Mexicà el 9 de febrer passat, on es destaca el paper de les vacunes: “Les vacunes son preparacions destinades a generar immunitat contra una malaltia, estimulant la producció d’anticossos. Al món contemporani, aplicar les vacunes clínicament acceptades per la comunitat científica internacional, col·labora a protegir la salut personal i la del pròxim, ajuda a tenir cura de la creació; els catòlics no hem de contribuïr de cap manera a la desinformació ja que hi ha en joc la vida de les persones, especialment de les més vulnerables”.

“El compromís amb la solidaritat ha de ser un criteri decisiu en aquest moment històric”

L’últim exemple del document és el missatge que va emetre la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) el 23 de febrer, on es posa de manifest el principi fonamental de solidaritat per promoure la vacunació de tothom: “El compromís amb la solidaritat ha de ser un criteri decisiu en aquest moment històric. És urgent posar en marxa campanyes de vacunació de forma massiva i ràpida; Hem de garantir que tothom tingui accés a les vacunes -que estiguin disponibles i siguin assequibles-: és una urgència moral mundial”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.