Pasar al contenido principal

(Laura Mor –CR) Època de discerniment per als alumnes de batxillerat que volen cursar estudis universitaris. Amb una oferta que el procés Bolonya va multiplicar i diversificar, l'ajuda per fer una bona tria és tan important com la preparació de tots els agents que acompanyen els alumnes. Inclosos els pares. El proper dimecres la Fundació Blanquerna i La Salle de la Universitat Ramon Llull proposa una sessió informativa per oferir-los criteris que els orientin a l'hora d'escollir estudis i centres universitaris.

Marta Clos, directora de Comunicació de Blanquerna-URL, constata que, tant sigui per anar a la universitat pública com a la privada, “els pares cada vegada intervenen més en l'educació dels fills" perquè considera que "tothom busca el millor”. Fins i tot considera que en la tria universitària “de vegades els pares juguen un paper molt més determinant que els tutors de batxillerat” en part també perquè en últim terme són els que acaben pagant els estudis, vagin a la pública o a la privada, diu Clos.

La vocació, primer criteri

Les jornades van néixer per ajudar a pares i fills “a discernir què és el millor” i a fer-ho en “un panorama universitari ha canviat radicalment”. En les jornades, la Universitat no ofereix un catàleg de serveis dels seus centres, sinó que persegueix l'objectiu d'explicar quines coses cal tenir en compte a l'hora de triar una carrera. En primer lloc, parlen de “la vocació”, amb una presentació de perquè cal triar bé, així com de la importància dels tutors a l'hora d'orientar.

“En un segon moment s'explica als pares com n'és d'important que l'on s'adigui amb allò que vull fer”, diu Clos. I hi afegeix que no totes les universitats són iguals. Posa alguns exemples: “D'acord amb el que jo vulgui fer m'interessarà una atenció més personalitzada, un lloc especialitzat en recerca o un centre que faci un seguiment 'tutoritzat' de les pràctiques obligatòries”.

Orientar davant del desconcert

Clos remarca la voluntat de la universitat d'orientar els alumnes: “Hem detectat que hi ha un desconcert molt gran, també a les escoles i amb les professors i tutors. Hi ha alumnes que ho tenen clar de tota la vida, però també n'hi ha que van molt despistats. Per tant està bé que puguin parlar amb professionals”.

La tercera edició d'aquestes jornades d'orientació compten amb dues xerrades. La primera tindrà lloc el proper 28 de gener, i anirà a càrrec dels especialistes en orientació universitària Maria Pilar Torné, de La Salle, i Tolo Moya, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. La segona xerrada tindrà lloc el dia 25 de març.

A més d'aquestes jornades, Blanquenra ofereix xerrades d'orientació per a estudiants, sessions informatives perquè coneguin la Universitat, els tallers Blanquerna Escola per tal d'apropar l'exercici de la professió als futurs estudiants, i finalment, la possibilitat de concertar una visita personalitzada per resoldre dubtes i mostrar les instal·lacions de les Facultats.

El període de preinscripció a Blanquerna-URL comença a partir del 3 de febrer.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.