(CR) "Intentaré ser breu, tot i que en els agraïments m'ha sortit una llista llarguíssima d'entitats, col·laboradors i ordes religiosos", va explicar Jordi Llisterri, director del portal CatalunyaReligió.cat en l'inici de l'acte de celebració dels 5 anys. Llarga llista que evidencia un dels distintius del portal al llarg d'aquest temps: el treball en xarxa, en col·laboració amb múltiples institucions de carismes diversos però que busquen un fi comú: visibilitzar l'Església conciliar.
Una festa de celebració que es va realitzar aquest dilluns al vespre a la renovada església de Santa Madrona; una remodelació estètica i pastoral de la "catedral del Poble Sec", com popularment es coneix en el barri el temple, que "pretén ser un lloc de diàleg, de comunitat i d'utilitat per tot el barri", explicava Joan Cabot, de l'equip de capellans de Poble Sec.
El nou espai, encara en última fase d'obres, va acollir la celebració dels 5 anys de CatalunyaReligió.cat. La festa ha comptat amb representació de totes les institucions que donen suport al portal, dels col·laboradors i voluntaris, i també amb lectors fidels que formen part de la Xarxa d'amics de CatalunyaReligió.cat juntament amb professionals del sector de la informació, tant de mitjans eclesials com generalistes.
A més d'aquest resum en vídeo de les intervencions, també podeu veure les fotos de l'acte, i el vídeo que s'hi va projectar.
En els parlaments, el comissionat d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona, Ignasi García Clavel, va parlar de CatalunyaReligió.cat com una "eina útil i imprescindible que visibilitza la convivència religiosa"; una eina que va néixer amb una voluntat clara de "fer visible una Església conciliar", va recordar el copresident del Consell Editorial del portal, Josep M. Carbonell, i fent-ho possible a través de la "unió d'esforços".
La visibilització del fet religiós té un clar accent en el catolicisme que també es correspon al gran nombre d'ordes religiosos que donen suport a la tasca de CatalunyaReligió.cat. El president de la Unió de Religiosos de Catalunya i provincial dels claretians de Catalunya, Màxim Muñoz, va valorar la bona sintonia des dels inicis i com s'ha convertit cinc anys després en un "mitjà de referència del fet religiós, cristià, que no només mostra un periodisme de qualitat sinó també un cristianisme actiu i dinàmic."
El director d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, va agraïr especialment el nom triat pel portal, CatalunyaReligió.cat, que possibilita donar cabuda a altres confessions religioses.
El brindis pel portal de la mà de Carles Duarte, copresident del Consell Editorial, i la foto de grup, va donar pas a un refriger que es va allargar amb més d'una hora de conversa entre col·laboradors i amics de CatalunyaReligió.cat.
Aquí podeu veure també la crònica del blog de Guillem Carbonel i la notícia al web de l'arquebisbat de Barcelona.
Podeu escoltar les intervencions íntegres de l'acte a continuació: