(Glòria Barrete CR/Sant Feliu de Llobregat) 10 anys poden semblar poc o molt, segons la perspectiva amb la que un s'ho miri. És poc com a experiència vital, d'un infant, però poden ser molts per a una institució, un organisme i una diòcesi. Almenys, sí que són prous per poder mirar enrere i albirar una trajectòria i, alhora, revisar d'on venim, què sóm i cap a on hem d'anar.
Aquest procés és el que la diòcesi de Sant Feliu, en motiu de la celebració dels 10 anys de vida el passat divendres, ha engegat entre els fidels, organismes, delegacions, institucions, a través d'una enquesta oberta, amb tres preguntes, que pretén revisar "el que som i el què Déu ens demana com a diòcesi", afirma el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés.
Per això, durant aquest curs, la diòcesi de Sant Feliu comptarà amb tres moments definits de celebració que, per una banda, serviran per "donar gràcies pels dons rebuts i, també, revisar la història per encarar un millor futur".
La celebració dels 10 anys, a part de revisar la història, també tindrà una jornada festiva a Montserrat, explica Josep Torrente, delegat de comunicació del bisbat de Sant Feliu; una jornada "on volem que tota la diòcesi pugui participar i celebrar que estem contents de fer història junts".
Una història construïda des de zero, i on tots senten que han format part del procés. Per Isabel Capmany, delegada de Catequesi de la diòcesi de Sant Feliu, "el fet de veure néixer una diòcesi fa que la gent se la senti molt seva i cuidi molt les estructures".
Naixement, el de la diòcesi, que no sempre ha estat ben vist per molts sectors de l'Església, però que ara, quan compleix 10 anys, segons afirma Josep M. Domingo, vicari episcopal i rector de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat, "s'ha de deixar enrere el dol de com es va fer i mirar els reptes, el present i el futur que ens espera com a diòcesi de Sant Feliu".
En motiu de la celebració dels 10 anys, el bisbat ha volgut recollir en un DVD la història, l'ànima i el rerefons de l'Església diocesana de Sant Feliu: