Pasar al contenido principal
Inauguració Campananar Valls
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona
Galeria d'imatges

ARQUEBISBAT DE TARRAGONAEl dimarts 10 de setembre va tenir lloc l’acte d’inauguració de la restauració del campanar de l’església de Sant Joan de Valls. Durant l'acte hi han intervingut l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; el rector i president de la comissió ciutadana per la restauració del campanar de Valls, Joan Antoni Rodríguez; Lourdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; i Dolors Farré, alcaldessa de Valls. També han estat presents els arquitectes i industrials que han portat a terme l’obra, l’ecònom de l’arquebisbat, Jordi Sardà; i la secretària tècnica de Patrimoni de l’arquebisbat, Roser Martín.

Durant la seva intervenció, l'Arquebisbe Planellas ha recordat que l’Arquebisbat ha assumit un esforç econòmic molt gran, perquè ha hagut d’aportar 760.000 euros, que provenen de crèdits bancaris, per fer front al cost total de l’obra, que està al voltant d’un milió d’euros. Una part d’aquesta xifra, ha explicat Planellas, "s’ha d’anar eixugant amb les subvencions".

Cal recordar que els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls s’han compromès a aportar, cadascú d’ells, 200.000 euros. "Esperem que aviat també puguem dir que el Govern de l’Estat intervé en el finançament d’aquesta gran obra. Les converses estan iniciades, hi ha bona predisposició, i confio que puguin arribar a bon port", ha afegit l'Arquebisbe. Joan Planellas ha agraït especialment l’aportació de prop de 70.000€ que ha fet la comissió ciutadana per la restauració del campanar de Valls, que ha lliurat directament a la parròquia.

Joan Planellas: "cal conservar i mantenir el llegat artístic, perquè ens dona a pensar"

Després de recordar un text d’Antoni Rovira i Virgili, escrit al Tomb del Balcó, l’arquebisbe ha dit "que potser  el més important del campanar és allò que no es veu: perquè ens fa mirar cap amunt, ens fa mirar cap al cel, ens fa mirar cap a Déu. Perquè l’art i ―sobretot si és cristià― ens eleva el cor, ens transporta fins a allò que no es veu, és a dir, al transcendent, al misteri que ens ocupa". Per tant, ha conclòs, "cal conservar i mantenir el llegat artístic, perquè ens dona a pensar, i això és el que ens fa humans; d’aquí la rellevància d’aquest acte d’avui".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.