Pasar al contenido principal
dones-maristes-genere-1
Fotografia: SED Catalunya.
Galeria d'imatges

SED Catalunya Un grup de joves de la Federació d'associacions Juvenils Mà Oberta-Cor Obert (FAJMACOR) dels Maristes han reflexionat sobre les violències de gènere a partir dels testimonis de les participants de 'Drets i autonomia econòmica de les dones a Colòmbia'.

L’experiència en primera persona de les dones colombianes contribueix a valorar els processos de prevenció de violències masclistes, un projecte que està treballant actualment els monitors i monitores de FAJMACOR.

“Poder treballar dona molta independència. Ara ja no demano diners per anar a comprar”. La Rosana, participant del projecte ha expressat, en la trobada d'aquest divendres, la importància de disposar de recursos per guanyar autonomia.

En la trobada entre les dones i el jovent, s’ha fet èmfasi en la formació en qüestions de gènere i en l’acompanyament que han rebut les dones participants durant el desenvolupament del projecte. Aquesta formació els ha permès prendre consciència de les violències i dels abusos que havien sofert per raó de gènere, a detectar les situacions de desigualtat i a fer valdre els seus drets i la seva voluntat.

Xarxa de relacions de suport mutu

La formació tècnica en emprenedoria ha estat un altre element fonamental per empoderar unes dones que depenien econòmicament dels seus marits i estaven relegades a fer les feines de la llar i a tenir cura de la família. L’arrencada de projectes econòmics els ha proporcionat més independència i autoestima.

Els espais que s’han compartit entre dones de la mateixa zona els ha permès intercanviar experiències i solucions i s’ha creat, així, una xarxa de relacions de suport mutu que ha permès a les dones tenir major incidència en la comunitat.

Un impuls de SED Catalunya i la Fundació Huellas

Prop de 150 dones de Bello i Medellín han participat en el projecte ‘Drets i autonomia econòmica de les dones a Colòmbia’, que té l’objectiu de vetllar pels drets sexuals, reproductius, econòmics i laborals de les dones a Bello i Medellín.

El projecte ha estat impulsat per SED Catalunya i la Fundació Huellas de Colòmbia i ha comptat amb el suport de de l’ACCD.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.