Pasar al contenido principal
vertical-montserrat-cristina-riba
Fotografia: Vertical Montserrat.
Galeria d'imatges

Solidaritat SJD 2.180 esglaons en 765 metres fan de la Vertical Montserrat la primera cursa vertical d'escales de l'estat espanyol i una de les més dures del circuit mundial. Aquest 2023 torna en la seva cinquena edició la particular cursa creada l’any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya i organitzada de manera conjunta amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, que s’emmarca dins del projecte Bombers amb Causa. Aquesta edició comptarà amb la periodista Cristina Riba com ambaixadora de la cursa.

Es tracta d’una cursa vertical que es realitza per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d’enllaç sense escales.

La prova té uns objectius totalment solidaris: aconseguir fons per a finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu i fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de l’esport.

Compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat i també compta amb la col·laboració, entre altres, de Bombers de Barcelona, Creu Roja de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació “La Caixa” i Airbox.

Cristina Riba, ambaixadora d’aquesta edició 2023

L’ambaixadora de la Vertical Montserrat de 2023 és Cristina Riba que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Televisió de Catalunya (Tv3), on des del 2017 presenta el Telenotícies Cap de Setmana.

Cada edició de la Vertical Montserrat ha comptat amb el suport d’esportistes o persones relacionades amb el món de l’esport i la inclusió, que han apadrinat la cursa. La primera edició va comptar amb el periodista i expert corredor de fons Arcadi Alibés; la segona, amb Emma Roca, bombera de la Generalitat i ultrafondista, l’alpinista Sergi Mingote va apadrinar la tercera i la bombera i atleta Núria Picas la quarta.

Modalitats per tothom

Hi ha quatre categories diferents per poder competir a la cursa. L''Open' per esportistes majors de 18 anys amb bon estat de salut, la Inclusiva per persones amb discapacitat visual, intel·lectual o física, i la 'Bombers' que va dirigida a professionals o voluntaris equipats amb l’equip d’intervenció: jaqueta i pantaló d’intervenció, botes, guants, casc F1 i equip de respiració autònom sense màscara.

A més a més, existeix la categoria més solidària 'Som un equip' adreçada a persones, empreses, clubs esportius i altres organitzacions que poden participar amb dues corredores que les representi després d’haver aconseguit un repte solidari de 500 €. N’ha augmentat el nombre d’inscrits en aquesta modalitat amb un total de 25, un 50% més respecte de l’any passat. D’aquesta manera, la solidaritat en aquesta cinquena edició també puja un esglaó més. Per últim, s'ha creat 'Dorsal Zero' per aquelles persones que vulguin col·laborar, però que no hi puguin participar, que estarà operatiu fins a l'endemà de la cursa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.