Pasar al contenido principal
sinode-europa
Una de les sessions de l'assemblea de la fase continental europea del Sínode.

Bisbat Sant Feliu La segona etapa del Sínode engegat pel papa Francesc sobre la sinodalitat ha acabat oficialment amb l'inici del mes d'abril. La fase continental ha comptat amb set assemblees diferents que s'han realitzat des de principis de febrer fins a finals de març i que han servit per "discernir entre les Esglésies d'una mateixa zona geogràfica", expliquen des del bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

La fase continental s'ha celebrat amb assemblees a Orlando (Nord-amèrica) Praga (Europa), Bangkok (Àsia), Beirut (Orient), Bogotà (Sud-amèrica i el Carib), Addis Abeba (Àfrica i Madagascar) i Suva (Oceania). Des del bisbat de Sant Feliu de Llobregat asseguren que ha estat "un veritable procés d'escolta i discerniment en l'àmbit continental". Tot plegat sobre una mateixa qüestió: "Com es realitza avui als diferents nivells el 'caminar junts' que permet a l’Església anunciar l’Evangeli, d’acord amb la missió que li va ser confiada?".

“Les comunitats locals tenen el desafiament de posar en pràctica les reformes sinodals en la quotidianitat”

Les assemblees han representat a tota la comunitat amb la participació de bisbes, capellans, consagrats i consagrades i laics. El treball de tots ells s'ha recollit al document final que cada assemblea ha elaborat com a contribució als treballs de la primera sessió de l'assemblea del sínode dels bisbes que tindrà lloc aquest octubre.

Des del bisbat de Sant Feliu asseguren que la conclusió de la consulta no significa "la fi del procés sinodal o la interrupció del diàleg entre l'Església Universal i la Particular". Per a ells, significa, més aviat, deixar les comunitats locals amb "el desafiament de posar en pràctica aquestes reformes sinodals en la quotidianitat de la seva acció eclesial".

L'etapa continental és la segona etapa del procés engegat pel Papa que ha d'acabar amb l'etapa final aquest octubre. La primera de les etapes va ser la fase diocesana i nacional.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.