Pasar al contenido principal
cant-sibila-2022-bcn
Fotografia: Cor Francesc Valls.

Cor Francesc Valls A dos quarts d'onze de la nit, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal, s'escoltarà per 14è any consecutiu el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. Una composició que va recuperar l'any 2009 el Cor Francesc Valls i que enguany ha encarregat la tradicional revisió contemporània del cant a Antoni Ros.

El Cor Francesc Valls ha presentat la nova edició del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona just un mes abans de la Nit de Nadal, el 24 de novembre. En la presentació, el cor fa públic el nom de l'autor de prestigi que s'encarrega de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la que aquest 2022 serà Antoni Ros.

Director titular de diverses orquestres

Nascut a l'Hospitalet de Llobregat, va realitzar els seus estudis de direcció d'orquestra en el Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Eduard Toldrà. Posteriorment, va perfeccionar-se amb Sergiu Celibidache a l'Acadèmia Chiggiana de Siena i amb Jean Martinon a Düsseldorf, on va obtenir el Primer Premi de Fi de Curs.

L’any 1966, any de fundació de l'Orquestra Sinfónica de RTVE, va aconseguir per oposició la primera plaça de director titular. El 1967 va ser nomenat director titular de l'Orquestra Ciutat de Barcelona i l’any 1978 director musical de l'Orquestra Nacional d'Espanya. Poc després va ser nomenat principal director musical de la Nederlands Kamer Orkest, de la qual posteriorment va ser director titular. Ha estat també director titular de la Real Filharmonia de Galícia i director de l'Escola d'Alts Estudis Musicals de Galícia.

Un cant que va acabar l'any 1575

Després del Cant de la Sibil·la, se celebrarà la missa del gall presidida pel cardenal i aquerbisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la mà, anuncia l’Apocalipsi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.