Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) L’escola concertada ha sol·licitat una reunió urgent amb el Departament d’Educació després de l’anunci de la modificació del calendari escolar. L’anunci ha tingut lloc aquest dijous al matí per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep González Cambray. El Govern ha decidit que les classes començaran el 5 de setembre a infantil i primària i el dia 7 a l’ESO, el Batxillerat i la Formació Professional. I que des de l’inici de curs fins al 30 de setembre, a infantil i primària hi haurà jornada reduïda de 9 a 13 h. Però la decisió no ha tingut en compte el sector de l’escola concertada, que lamenta la falta de “diàleg i consens”.

Així ho expliciten en la nota conjunta que han emès les diferents patronals i que també signa la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. En el comunicat es posen “a la total disposició del seu alumnat i famílies” per garantir “l’atenció en horari de matí i tarda” el mes de setembre. I ho fan amb la voluntat de “prestar especial atenció a l’alumnat en situació de vulnerabilitat” i de facilitar "la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies”.

Podeu llegir el comunicat a continuació:

L’ESCOLA CONCERTADA GARANTEIX LA PRESTRACIÓ DEL SERVEI EDUCATIU EN HORARI DE MATÍ I TARDA AL SETEMBRE

El sector concertat creu necessari el diàleg i el consens davant canvis importants en el calendari escolar

En compareixença conjunta aquest matí, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, i el conseller d’Educació, Josep González Cambray, han fet públic que el proper curs 2022/2023 començarà el dia 5 de setembre per als ensenyaments d’educació Infantil i Primària i el 7 de setembre per a l’ESO, batxillerat i FP. A l’acte, les autoritats del país han subratllat que, entre els dies 5 i 30 de setembre, els centres d’infantil i primària faran una jornada reduïda entre les 9 i les 13 hores.

L’escola concertada, a partir del mateix dia 5 de setembre, es posa a la total disposició del seu alumnat i famílies i garanteix l’atenció en horari de matí i tarda, tal com s’ha fet fins ara. Amb aquesta organització horària del servei, l’escola concertada vol prestar especial atenció a l’alumnat en situació de vulnerabilitat, que podrà romandre a les seves escoles en l’horari habitual. Alhora, vol contribuir a la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies que han optat pels seus projectes educatius.

Manca de diàleg i consens previ

L’escola concertada ha sol·licitat una reunió urgent amb el Departament per tal de resoldre les dificultats de caire organitzatiu, laboral i econòmic que aquesta mesura pot comportar. Alhora, està convençuda que unes mesures d’aquesta envergadura requereixen del diàleg necessari entre tots els estaments afectats perquè es duguin a terme amb el màxim consens possible en benefici de l’alumnat i del seu procés d’aprenentatge.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.