Pasar al contenido principal

(Jesuïtes) Els propers dies 25 i 26 de març tindrà lloc, un any més, la vetlla de pregària de Sant Ignasi a Montserrat i l’endemà, la caminada a Manresa. Es tracta d’una activitat que organitzen els Jesuïtes de Catalunya i que recorda l’experiència que Ignasi de Loiola va fer l’any 1522. Justament en aquesta ocasió, la vetlla se celebrarà el dia que es compleixen 500 anys que Ignasi de Loiola va viure aquesta experiència que va marcar profundament la seva vida.

Seguint les passes d’Ignasi, els participants faran una vetlla de pregària a Montserrat, divendres al vespre, i l’endemà baixaran a peu fins a Manresa, on es farà també una pregària a la Cova de Sant Ignasi. El jesuïta David Guindulain, que coordina aquesta activitat, explica els tres símbols que defineixen aquesta experiència. D'una banda, el camí que representa una obertura a la novetat; en segon lloc, el despullament interior i la llibertat del gest que va fer Ignasi en deixar a Montserrat les seves armes de cavaller; i, finalment, el gest concret de donar els seus vestits de cavaller a un pobre. "És un camí que transforma la vida", explica Guindulain, "i convidem les persones que hi participen a entrar en aquest simbolisme a partir de la seva experiència".

És una activitat que compta ja amb una llarga tradició. Les persones que hi participen en valoren sobretot que enllaça trobada, pregària i natura, i que representa un impuls vital. Així com Ignasi, fa 500 anys va fer un recorregut que el va portar a desprendre’s d’allò extern i superficial per trobar la seva vocació vital, aquesta experiència convida a afrontar qüestions de la pròpia vida amb una altra mirada.

El vespre a Montserrat és el moment del silenci, "de connectar amb un mateix i amb Déu". Així com Ignasi deixà la seva espasa de cavaller, els participants poden deixar l'espelma encesa i la seva “espasa” particular. L’endemà, el camí cap a Manresa, amb la muntanya de Montserrat present al llarg de tot el recorregut, és el moment de connectar amb la natura i amb els altres, de compartir històries, impressions i complicitats. "Tot i això, és una experiència que cada any és especial i diferent", diuen els qui hi han participat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.