Pasar al contenido principal

(Càritas Urgell) Durant l’any 2021 el Centre de Càritas Sant Ot de la Seu d’Urgell ha acompanyat a 107 participants amb els quals ha realitzat un itinerari personalitzat d’orientació laboral. D'aquests participants, 22 persones han aconseguit accedir a un lloc de treball, el que suposa un 21% del total dels participants.

Càritas Diocesana d'Urgell ha informat que, amb les persones que no han estat inserides durant el 2021, es continuarà treballant per tal de millorar la seva ocupabilitat. També s’han fet dues formacions de caràcter ocupacional i una formació en competències TIC d'un total de 162 hores on hi ha participat 17 persones. Per tal d’incentivar les insercions en aquest programa laboral, Càritas Urgell organitza visites a empreses del territori per tal de donar a conèixer la seva borsa de candidats. Durant el 2021 s’han realitzat 32 contactes amb empreses de la Seu d'Urgell.

El Programa laboral de Càritas Urgell és finançat pel 'Programa Operativo de Inclusión social y Economia Social (POISES) 2020 – 2023' i pel Programa Inditex – Càritas Espanyola: 'Empleo en igualdad de oportunidades'.

"Tenir feina és fonamental en el desenvolupament de la persona"

L’ocupació és una prioritat per a Càritas Urgell. Per aquest motiu, es desenvolupen una sèrie d’accions i serveis que faciliten l’acompanyament de les persones en situació d’atur a través d’un itinerari laboral personalitzat. D'aquesta manera es busca aconseguir una major ocupabilitat que doni oportunitats d’accés al mercat laboral. De fet, "el treball digne és un dret al que moltes persones no hi tenen accés", asseguren des de l'entitat. Un fet que la pandèmia encara ha complicat més. Tot i això, durant els 2 últims anys, Càritas Urgell ha continuat mantenint el ritme de resposta del seu programa laboral.

Càritas Diocesana d'Urgell acompanya a persones en situació de vulnerabilitat en els seus processos de recerca activa de feina i en la millora de les seves competències des de fa anys. Ho fa amb l'objectiu d'aconseguir que aquestes persones se situïn en igualtat de condicions davant d’un mercat laboral cada vegada més competitiu i amb pitjors condicions. "Tenir una feina és un element fonamental en el desenvolupament de la persona, i en els processos d’inclusió social", expliquen des de l'entitat social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.