Pasar al contenido principal

(CR) La delegada de Mans Unides Barcelona, Mireia Angerri, explica en aquesta entrevista les claus de la campanya ‘Contagia solidaritat per acabar amb la fam’. La campanya denuncia les conseqüències de la pandèmia de coronavirus entre els més vulnerables.

Quin és l’objectiu de la campanya?

A Mans Unides, per Nadal, no podem deixar de recordar que avui, a les acaballes del 2021, hi ha quasi mil milions de persones al nostre planeta que pateixen fam i pobresa extrema, i que per tant la desigualtat en les condicions de vida de tots nosaltres, és cada vegada més gran, els rics són més rics i els pobres són més pobres. Ens cal reconèixer que aquí, al malentès primer món, som molt afortunats; i per aquest motiu rellancem la nostra campanya de lluita contra la fam i la pobresa amb el lema ‘Contagia solidaritat per acabar amb la fam’. Perquè més enllà de contagiar-nos de virus, hem de ser capaços de contagiar la nostra solidaritat amb aquelles persones que més la necessiten. Mans Unides, un any més vol denunciar les conseqüències de la pandèmia i promoure la solidaritat entre els éssers humans com a única forma de combatre la pandèmia de la desigualtat, agreujada per la crisi sanitària mundial.

Com i a quins països la desplegareu?

La campanya es desplega arreu del nostre país, per sensibilitzar als nostres socis, col·laboradors, ciutadans, joves universitaris, mestres, escoles, parròquies i empreses solidàries, que volen participar activament en els 320 projectes de cooperació al desenvolupament que hem encetat enguany, juntament amb els nostres socis locals de l’Àfrica (37%), Amèrica Llatina (40%) i el sudest asiàtic (23%). Portem invertits més de 19 milions d’euros i encara tenim un bon pressupost fins a acabar l’any.

Quins són els projectes més urgents?

Donada la situació crítica derivada de la crisi sanitària, hem portat a terme 54 projectes exclusius d’emergències, per un import de més d’1,5 milions d’euros bàsicament en projectes de salut derivats de la covid i projectes d’alimentació i mitjans de vida, bàsicament a Haití i a l’índia. Però no hem deixat d’atendre àrees tan importants com l’educació, l’aigua i el sanejament, els drets de les dones i la lluita contra la violència de gènere, així com l’àrea de drets humans i societat civil o medi ambient i canvi climàtic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.