Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(Servei Solidari) “Creieu en els vostres somnis, persevereu i marqueu la diferència”. És un dels diversos consells i desitjos que llencen aquest dilluns diverses dones les fundacions d’Acció Social Escola Pia. Aquest 11 d’octubre, declarat per les Nacions Unides Dia Internacional de la Nena, dones dels diferents projectes la Fundació Educació Solidària, Benallar i Servei Solidari s’hi sumen en forma de missatge fotogràfic.

Una commemoració que neix per reconèixer els drets de les nenes i els desafiaments als quals s'enfronten en tot el món. També és una manera de promoure el seu apoderament i l'acompliment dels drets humans. Des de Servei Solidari es fan ressò d'aquest moviment internacional apuntant que “creiem que cada dia és el dia de les nenes”. Expliquen que treballen dia a dia per aquestes fites “conscients que l'educació és la clau per assolir-les”. Cadascuna de les participants de la campanya va ser nena i, avui, després de lluites, petites victòries i alguns fracassos, “llencen un missatge per encoratjar les que venen darrere en aquest camí de viure”, diuen.

Les dones que han participat d'aquests missatges són Carmela Alonso i Maria Rosa, usuàries del projecte TIC de Servei Solidari; Clàudia Martínez, psicòloga i coordinadora dels grups CreacionES d'empoderament de dones a Mexicali; Véronique Marie Rose Mendy, jurista i educadora d'un projecte de la FES a Thiaroye; Messaouda, forma part d'un dels programes de refugiats de la Fundació Benellar; i Carme Zapata, voluntària als pisos d'acollida de la Fundació Benellar.

Per què cal un dia de la nena?

“Només garantint els drets de les dones i les nenes arribarem a la justícia i la inclusió, a economies que funcionin per a tots i a mantenir un entorn compartit ara i per les properes generacions” afirmen des de Nacions Unides.

Tot i la millora viscuda en aquest camí, actualment, en el món, s’estima que hi viuen dos mil milions d’infants i, aproximadament la meitat, són nenes. Més de 30.000.000 d’elles no estan escolaritzades en edat primària i 34.000.000 no segueixen la secundària, segons dades de la UNESCO. Més de 200 milions de nenes i dones han patit mutilació genital i 1 de cada 5 s’ha casat abans dels 18 anys. La mortalitat materna és la segona causa d'entre joves de 15 i 19 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.