Pasar al contenido principal

(Fundació Pere Tarrés) Aquest dilluns han arrencat els 11 casals d’estiu que cada any promou la Fundació Pere Tarrés a l'agost adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a les localitats de Barcelona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Palma. Entre el 3 i el 28 d’agost més de 450 infants i joves participaran en aquests casals d’estiu, que s’emmarquen en la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer-Cap infant sense colònies”, que té l’objectiu d’ajudar famílies en situació de risc social a finançar les activitats de lleure aquest estiu.

Aquests casals són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres dispositius realitzen durant el curs escolar i pretén ser un enllaç amb les activitats que tornaran a iniciar el curs vinent. Enguany els casals tenen com a centre d’interès els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el canvi que volem veure al món.

Els casals, com la resta de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a la infància en situació de vulnerabilitat social durant l’agost, tenen com a objectiu que també les famílies en situació més vulnerable puguin gaudir d’un estiu de lleure, davant la constatació que les activitats de lleure educatiu com casals o colònies creen oportunitats educatives i generen equitat social per als infants i joves en risc social. L’estiu és un període en el qual aquests infants i les seves famílies necessiten habitualment suport, ja que la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos, i enguany, la crisi sanitària i social pel covid-19 i el confinament i totes les conseqüències que se n’han derivat han agreujat exponencialment aquesta necessitat.

Els casals que la Fundació posarà en marxa enguany, de dilluns a divendres de 9 a 15h, amb dinar inclòs, són: Casal Vedruna Àngels Raval, Casal Montcada i Reixac Probitas Escola el Turó, Casal Camp Clar de Tarragona, Casal Baix Penedès de Tarragona, Escoleta Can Tàpera, Casal Hospitalet de Llobregat Escola La Carpa, Casal de la Zona Franca, Casal Sabadell Calvet Estrella, Escoleta Verge de Lluc, Escoleta Pere Tarrés i Casal NEE Tarragona. Es realitzen en col·laboració amb els serveis socials de cada municipi i també amb diverses entitats, com la Fundació privada Mans a les Mans.

Campanya solidària “Ajuda’ls a créixer”

Els participants són infants en situació de vulnerabilitat social becats per la Fundació Pere Tarrés a través de la seva campanya solidària “Ajuda’ls a créixer - Cap infant sense colònies”. Molts dels infants són recurrents cada any.

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés pretén becar, gràcies al suport de diferents administracions i de donatius de particulars i empreses, més de 3.000 infants i joves: una xifra que inclou els 450 que durant el mes d’agost participaran en casals, els prop de 420 que també faran colònies becades per la Fundació, a més dels participants en casals i activitats d’estiu que organitzen durant el juliol i agost els centres socioeducatius adherits a la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació i dels casals i activitats que organitzen des dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Les inscripcions per sol·licitar aquestes beques encara no s’han tancat, i donat el retard que s’està donant aquest any en la inscripció a les activitats d’estiu, está previst que aquesta xifra augmenti abans d’acabar l’agost.

Els casals es desenvoluparan seguint la normativa i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries davant el covid-19. Per això, tot i que el lleure continuarà sent el gran protagonista, la seguretat de les activitats també ocuparà un paper rellevant aquest any. La Fundació Pere Tarrés ha adaptat totes les seves activitats i instal·lacions als protocols i normatives decretats per les autoritats sanitàries i per això avui en l’inici dels casals hem pogut veure imatges insòlites altres anys com la presa de temperatura a l’entrar al casal, les mascaretes, la distància física entre els infants, la higiene recurrent de mans i la distribució en grups reduïts per tal d’evitar contagis.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.