Pasar al contenido principal

(Cristianisme i Justícia) El proper setembre, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia iniciarà un nou curs amb novetats en el seu equip. Sonia Herrera, fins ara responsable de comunicació del centre, serà la nova cap de l’àrea social, prenent el relleu d’Oscar Mateos. Per la seva banda, el jesuïta Pau Vidal serà l’encarregat de dirigir l’àrea d’espiritualitat, substituint a Francesc Riera. Al capdavant de l’àrea teològica segueix el jesuïta Jaume Flaquer. Tots tres lideraran i dinamitzaran el treball acadèmic del centre en un curs que sens dubte començarem marcats per les conseqüències de la crisis sanitària de la COVID-19 i l’experiència del confinament.

Sonia Herrera és doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat en la línia d’estudis audiovisuals des de la perspectiva de gènere per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És especialista en cinema i estudis feministes, violències masclistes, periodisme de pau i educomunicació. És docent del Màster de Comunicació i Gènere i del Màster de Salut Internacional i Cooperació de la UAB, professora convidada del Màster en Desenvolupament i Acció Comunitària de la Universitat Ramon Llull i tutora de l’àrea de Feminismes i Diversitat Sexual del Grau d’Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya. És membre de diverses organitzacions i associacions vinculades a la cultura de pau i la defensa dels drets de les dones. Precisament ha destacat que enceta aquesta nova etapa a Cristianisme i Justícia, amb un consell d'àrea renovat i paritari per primera vegada en la història del centre. I amb ganes de potenciar els grups de reflexió del centre i materialitzar i aprofundir en les línies d'acció esbossades al quadern 200, que ara són més urgents que mai: la crisi socio-ambiental, la perspectiva de gènere o la importància de la dimensió de la cura, entre d’altres. És autora del quadern de Cristianisme i Justícia núm. 187 “Atrapades als llimbs. Dones, migracions i violència sexual” i dins la col·lecció de Papers ha publicat “Pobresa s’escriu en femení”.

Pau Vidal, jesuïta, és arquitecte i teòleg. A Berkeley, als Estats Units, va ampliar els seus estudis en l’àrea de la teologia de les migracions. Ha estat durant molts anys treballant amb població refugiada a l’Àfrica, amb el Servei Jesuïta als Refugiats en països en conflicte com Libèria, Kènia i Sudan del Sud. Des de fa un any treballa a Barcelona a la Fundació Migra Studium, on coordina el projecte de visites al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, que dóna suport als interns i denuncia les condicions de l’internament als CIE i les violacions dels drets humans que s’hi produeixen. A partir del setembre compaginarà aquesta activitat amb la direcció de l’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES), que és l’àrea d’espiritualitat del centre d’estudis Cristianisme i Justícia. EIDES treballa per a l’estudi i la formació de l’espiritualitat ignasiana, per tal de donar a conèixer-la a tota persona interessada. Ho fa a través de la col·lecció de quaderns “Ajudar”, així com amb l’organització seminaris i tallers, també en col·laboració amb altres entitats com el Centre d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa o la Fundació Vidal i Barraquer. En Pau Vidal és coautor del Paper “Refugiats. Víctimes del desgovern i la indiferència” i va impartir a Cristianisme i Justícia el seminari “Quina espiritualitat per a una acció social?”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.