Pasar al contenido principal

(CCAPAC/CR) Per “haver donat a conèixer a Catalunya el sistema educatiu de Finlàndia”, per la seva “aportació com a director del col·legi Claret de Barcelona”, per la seva “indestriable proximitat a l’escola cristiana” i per “l’honestedat i consens unànime que la seva persona ha suscitat en tots els àmbits educatius”. Són les raons del jurat que ha resolt guardonar el pedagog Xavier Melgarejo amb el 1r premi CCAPAC Compromís Educatiu, que convoca la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC).

Un reconeixement que arriba a títol pòstum. La candidatura ja estava en marxa quan es va conèixer la seva mort. Melgarejo ha esdevingut una referència en l'àmbit pedagògic català. Se'n destaca l'expertesa en el sistema educatiu finlandès i el treball incansable per fer de l'educació una prioritat de país. Va ser psicòleg, pedagog i director del col·legi Claret de Barcelona.

La CCAPAC ha creat aquest guardó al compromís educatiu amb el propòsit de reconèixer persones o entitats que han contribuït “de manera decisiva i essencial” al desenvolupament, millora i creixement de les escoles, a la relació família-escola i al Servei d’Educació de Catalunya, “tant des d’una vessant institucional com des d’una vessant pedagògica, ja sigui mitjançant accions generals i de gran impacte, com accions concretes”.

El suplement Criatures, del diari Ara, ha obtingut la menció especial en comunicació per “la seva atenció a la qüestió educativa en un mitjà generalista i la creativitat, innovació i transversalitat amb què aborda els temes”, així com “pel fet d’haver esdevingut ja un referent per a les comunitats educatives”.

Els guardons seran lliurats per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en el marc de la 6a Trobada Familiar de l’Escola Cristiana (FestAMPA), que tindrà lloc el proper diumenge, 2 d’abril, a l’Escola Pia Sarrià-Calassanç de Barcelona. La trobada, que aplega les famílies de les AMPAs de la CCAPAC i del col·lectiu de l’Escola Cristiana, inclourà, entre d’altres, una ponència del filòsof Francesc Torralba i l’actuació del Mag Lari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.