Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(Ateneu Sant Pacià) El rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig –en representació del Gran Canceller de l’Ateneu i Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella–, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, han signat un conveni de col·laboració “per promoure i fomentar activitats acadèmiques conjuntes”. El marc de la col·laboració preveu, entre d’altres qüestions, el reconeixement de l’Ateneu Universitari Sant Pacià com a centre de recerca, així com la seva participació en activitats formatives de l'Escola de Doctorat de la Universitat de Barcelona.

Igualment, el conveni –signat dijous– estableix la col·laboració conjunta dels estudiants en congressos, conferències, seminaris, col·loquis, exposicions i altres activitats organitzades per qualsevol de les dues parts; així com també la inclusió de part de l’oferta acadèmica de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, ambdues de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, en els programes de Study Abroad de la Universitat de Barcelona. També es pretén fomentar un màster propi conjunt de Patrimoni Musical Litúrgic –i d’altres de caràcter similar–, sota la direcció del Departament de Didàctica de les Ciències Socials, de l’Educació Musical, de l’Educació Física i de l’Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, es va congratular de la signatura del conveni, que suposa, “l’inici de la col·laboració franca i estreta amb l’Ateneu Sant Pacià”. El rector Ramírez va agrair la implicació del vicerector de Política Acadèmica, Estudiants i Qualitat, Gaspar Rosselló, i del vicerector de Política Científica, Enric Canela, gràcies als quals “hem pogut omplir de contingut l’acord que hem signat”.

Per la seva banda, el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig, va explicar que aquest acord era, de fet, un retrobament entre la Universitat de Barcelona i la seva institució, ja que des del 1450 fins al 1717 “la Facultat de Teologia formava part de la Universitat de Barcelona”. Puig va ressaltar el pas endavant que representa cooperar amb la Universitat de Barcelona, “una de les millors universitats d’Europa i del món”.

La col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’Ateneu Universitari Sant Pacià ha estat una constant en els darrers anys, i es posa de manifest, per exemple, en la promoció conjunta de l’Aula Lul·liana, en col·laboració també amb la Universitat Ramon Llull i la Universitat Autònoma de Barcelona, d’intercanvi interdisciplinari del llegat d’aquest pensador i escriptor des de la filologia, la filosofia i la teologia. Aquest conveni reforça, transversalitza i apropa tota una formació i coneixement a la Universitat de Barcelona, i alhora institucionalitza la relació entre els dos centres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.