Pasar al contenido principal

(Laura Mor–CR) Del 3 al 10 de febrer restarà obert el període de matriculació als cursos virtuals que l'Institut Superior de Ciències Religioses i la Fundació Joan Maragall oferten conjuntament. Es tracta de quatre monogràfics que proposen l'estudi dels fonaments de l'islam, dels trets fonamentals de la cultura actual, dels instruments per al diàleg i dels mestres espirituals del segle XX. Els cursos complementen la llicència en diàleg interreligiós, ecumènic i cultural, si bé estan també pensats per a qualsevol persona que vulgui ampliar coneixements en aquestes àrees.

Aquests dies, arran dels atemptats a París, s'ha parlat molt de la necessitat d'“evitar actituds islamòfobes”. Un objectiu present en el curs d'islam d'aquest segon semestre. Segons la cap d'Estudis de l'ISCREB, Núria Caum, es tracta d'un objectiu comú a tota llicència: “Fets com els de París ens poden posar en la tessitura d'incrementar aquests prejudicis. Entenem que ara, després dels atacs de la setmana passada, encara és més important posar sobre la taula quina és la realitat de l'islam, quina és l'aportació de l'islam, quina és la seva diversitat i quines derivacions fonamentalistes hi ha, i veure que no són tot l'islam”.

Caum ha expressat com a objectiu acadèmic el diàleg i el coneixement de l'alteritat: “Per tal d'afavorir un veritable diàleg i convivència entre cultures i religions el que cal és intentar discernir tots els prejudicis que poden estar circulant al nostre entorn”.

Com a membre de l'equip directiu de l'ISCREB Caum ha dit que la iniciativa conjunta amb la Fundació Joan Maragall persegueix oferir “un servei de cara al diàleg fe-cultura” i que, en aquest sentit, és bo “poder fer aquesta oferta conjunta perquè els objectius de les dues institucions són molt paral·lels”.

La dinàmica dels cursos és eminentment virtual, si bé hi ha establertes dues sessions presencials per promoure la relació grupal i de l'alumne amb el professor. En el campus virtual els estudiants compten amb espais de diàleg, a més a més dels recursos propis d'aquesta plataforma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.