Pasar al contenido principal

(Laura Mor CR) La comunitat cristiana de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses ha acollit aquest diumenge dues-centes seixanta persones d’orígens ben diversos amb un lema comú: ‘Font de riquesa’. Es tracta de la vintena trobada diocesana que convoquen conjuntament Càritas Diocesana de Barcelona, la Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona i l’Associació Caminem junts en la diversitat.

Aquest acte forma part de la campanya de curs de pastoral amb emigrants, que treballa la diversitat cultural i religiosa amb una finalitat: “Encarrilar aquestes comunitats en una Església diocesana, i fer-ho no només amb els immigrants sinó en les parròquies com a lloc més cèntric” , ha explicat Juana Martín, membre de Càritas Diocesana i de la comissió. Martín insisteix en allò c ompartit: “En immigració cal superar el racisme social associat a la immigració perquè tots busquem el mateix: una manera de viure amb dignitat”

“L’Església és plural i multicultural i compartim el mateix missatge evangèlic”

Enguany hi han participat diverses parròquies de Santa Coloma, del Besòs, de Bellvitge, de Nou Barris, del Poblesec i del Raval, entre d’altres, que han aconseguit mobilitzar sis autocars amb creients xinesos, filipins, llatinoamericans i catalans. Així ho explica Martín: “Volem visibilitzar que l’Església de Barcelona és diversa i complexa i que, siguem o no immigrants, el credo és compartit”.

L’organització valora molt positivament l’èxit de la sortida, que a mesura que han anat passant els anys, ha augmentat el nombre de participants. Des de la primera excursió, en què van mobilitzar un autocar, cada vegada hi ha més parròquies que s’hi incorporen. Segons recorda Juana Martín, aquest és un dels objectius de l’associació Caminem junts en la diversitat: “Ens agradaria que cada parròquia pogués tenir un grupet de referència que vetlli per la diversitat cultural dels immigrants. Encara queda molt de camí per recórrer”. La filosofia de fons defuig el paternalisme quan diuen: "Estem per sumar i cal apoderar els immigrants, perquè siguin ells els qui reclamin que se’ls faci un lloc".

Després de nou anys consecutius, s’ha convertit en un espai de referència, i la trobada és “formativa, de celebració i convivència”, ha dit Eva Palau, de la Delegació de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.