Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) La XIIIena Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis catalanes ha renovat el missatge de confiança amb el treball que fan aquests docents a les aules. L’obertura de la jornada va reiterar l’aportació positiva que pot fer l’assignatura de religió, tant en els centres públics com en l’escola cristiana.

“Els bisbes volem agrair la feina que esteu fent. Segur que les famílies i els alumnes també us ho agreixen”, va afirmar l’arquebisbe Jaume Pujol per obrir la Jornades. Com a president del Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), que aplega els deu bisbats catalans, l’arquebisbe va remarcar que “no hem de donar moltes raons per la classe de religió a l’escola si volem una educació integral”.

El bisbe de Terrassa, la diòcesi que acollia la jornada, Josep Àngel Sàiz, va destacar també la importància de l’assignatura per “la capacitat que té l’Església per donar sentit a la vida”. I més en un context en el que “en l’educació tenen més incidència les xarxes socials que l’escola, la parròquia o les famílies”.

El secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el jesuïta Enric Puig, va agrair també la tasca dels docents com a “testimonis de fe, persones referents pels alumnes i en molts casos únics ponts que apropen els alumnes i indirectament les seves famílies al fet religiós”. Un treball que demana una reflexió constant “sobre el nostre testimoni de fe i d’identitat cristiana”.

En la trobada també va intervenir el director general d’Afers Religiosos, Marcel·lí Joan. En nom del Govern de la Generalitat va agrair la “contribució dels professors i professores de religió a crear un clima de diàleg” dins dels centres escolars. Va insistir també en la “necessitat del reconeixement social del fet religiós en un marc de llibertat religiosa i de consciència i allunyat de les pretensions excloents”.

Una jornada de formació

A més de ser un espai de trobada dels docents de religió de l’escola pública i de l’escola cristiana, la jornada també té una clara dimensió formativa.

El salesià Koldo Gutiérrez va aportar una lectura de les conclusions del Sínode de Bisbes sobre els joves. Va remarcar la importància d’un procés sinodal “en el que ens vam escoltar”. Posteriorment es van fer una dotzena de tallers formatius sobre diverses metodologies que es poden aplicar a l'aula. Durant tot el dia també es van poder visitar les parades i propostes de diverses editorials presents a la jornada.

El Col·legi de la Sagrada Família de Sabadell es va bolcar per acollir la trobada aquest dissabte. Els alumnes de l’escola i membres del centre van preparar la pregària inicial i van encarregar-se de l’acollida. La jornada va finalitzar amb la celebració de l’Eucaristia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.