L’auditori dels Salesians de Sarrià ha acollit aquest dimecres 22 de gener la formació del personal de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) juntament amb el personal dels Salesians de Sarrià i el Col·legi Santa Dorotea de Sarrià. La formació sota el títol ‘Alliberar-nos del mòbil: de la incapacitat d’atenció a la possibilitat de ressonància’ ha estat a càrrec de Xavier Casanovas, de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS – Univ. Ramon Llull.
Casanovas, en la seva ponència, ha parlat sobre els diferents mites que relacionen la tecnologia amb el progrés. En el seu discurs s’ha mostrat convençut que la tecnologia “canvia el medi” i que cal parlar-ne i valorar les conseqüències del seu ús. Ha reivindicat la manca d’estudis previs a posar al mercat i a l’abast de tothom una tecnologia en concreta.
Especialment, ha parlat dels mòbils i el seu ús i com aquest provoca incapacitat d’atenció, entre moltes altres conseqüències. Per aquest motiu, Casanovas ha reclamat que els mòbils no s’utilitzin fins als 16 anys, tal com recomana el Col·legi de Pediatria de Catalunya. Allargar el temps sense mòbil als adolescents els permetrà poder connectar amb experiències de ressonància reals, ha explicat el membre de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS. Ha definit aquestes experiències de ressonància com a moments únics que l’ésser humà viu i que no es poden pagar ni preveure: una posta de sol, la sensació d’eufòria en un concert o un partit de futbol, un paisatge concret, entra altres.
La sessió ha acabat amb un torn de paraula obert i, posteriorment, un dinar conjunt entre totes les institucions al claustre de l’EUSS. Aquest darrer espai ha permès als participants dels tres centres educatius compartir la vivència de la formació i conèixer la realitat dels altres.