(Glòria Barrete –CR) Cinc anys com a corresponsal a l'Orient Mitjà des de Beirut donen a la periodista Txell Feixas Torras aval suficient per escriure amb coneixement de causa sobre Dones Valentes. Dones que ella ha sabut trobar, conèixer i sobretot mirar per relatar a través de tretze testimonis colpidors una realitat silenciada que des d'Occident sovint s'ha ignorat. La segona sessió del club de lectura 'Amb fe de llibres' d'aquest curs ha comentat el llibre editat per Ara Llibres Dones Valentes, de la periodista Txell Feixas Torras.
► Podeu recuperar la conversa aquí.
Unes dones a qui Txell Feixas amb el seu llibre fa d'altaveu i on mostra que "no hi ha una sola dona àrab" i sí "moltes valenties quotidianes" que ella mostra amb els seus testimonis de vida. Un periodisme que fuig del morbo i el sensacionalisme i que és un "periodisme humà" que fa propera una realitat llunyana que sovint "ens fa més fàcil parlar d'allà que no dels problemes d'aquí". Així durant el club de lectura els participants han remarcat el paral·lelisme que hi ha al nostre país, però salvant les distàncies, en el paper de la dona i la vulneració dels seus drets.
Dones Valentes obre el focus a molts dels problemes estructurals de l'Orient Mitjà a partir de petits testimonis que Feixas narra amb solidesa, proximitat, humanisme i rigor. Un treball ben propi de la periodista que permet alhora fer lliçons al lector: "Si internacionalment continuem ignorant vivències com la de la Hiyam els gihadistes hauran aconseguit el seu genocidi planificat, el primer del segle XXI com reconeix Nacions Unides", afirma Feixas en un dels capítols de l'obra.
La propera sessió del club de lectura tindrà lloc el dimarts 14 de desembre a les 18h. amb el comentari del llibre Humà més humà. Una antropologia de la ferida infinita, de J. M. Esquirol. Cal inscriure's a la sessió.