Agraïm també totes les altres propostes presentades i tots els artistes que us hi heu mostrat interessats, especialment a en Perico Pastor, l’Amadeu Bonet, en Josep Minguell, la comunitat de les benetes de Montserrat, la Montse Agustí i la Mercè Gallifa.
Estant reunits Mn. Joan Cuadrench, Mn. Joaquim Querol i Mn. Isidre Serdà, per la part eclesiàstica, i els socis del despatx T113-Taller d’Arquitectura (Giuseppe Giacalone, Maria del Mar Viladot i Eloi Aran) per la part tècnica, a la Parròquia de Sant Sebastià del Verdum el dia 30 d’abril de 2014, hem acordat unànimement confiar l’encàrrec del mural pel presbiteri de la nova Capella de Sant Lluc de Torre Baró a l’artista Lau Feliu. La imatge de la proposta presentada és la següent:
Memòria explicativa:
“Relleu fet en fang reflectari , amb tocs de policromia esmaltalda. Format per peces de uns 50cm x 50 cm (per facilitar la cuita al forn). Retaule presentat com un tríptic; En el cos central les imatges de Sant Lluc i la Mare de Déu. Tant el nen con el llibre (evangeli) irradien unes línees que s'expandeixen, ( com símbol d'evangelització) i la mare que presenta al nen i a l'hora amb la ma el protegeix. A l'esquerra la representació de la realitat del barri amb unes figures de treballadors i una semblança de cases d'autoconstrucció. A la dreta "el món nou". Un sol naixent dóna llum a tota l'escena, a on les mans dels diferents personatges es relacionen, volen simbolitzar que al compartir la vida, la fem nova i plena. Per acabar d'arrodonir-ho acompanyen l'escena els ocells, les plantes i les flors que són fruit d’aquest esclat de llum.”
D’aquesta proposta hem valorat la seva capacitat de transmissió del conjunt de l’Evangeli de Sant Lluc, l’encert de la composició, la referència al barri de Torre Baró, el seu recorregut pel que fa a obra religiosa (veure document adjunt), i el seu ajust econòmic.
Cal notar també dues obres semifinalistes presentades per Carolina Vigo i Goretti Pomé. Totes dues obres fan una aproximació més abstracta al tema proposat, fent una partició del mural en quatre parts per incorporar-hi la creu i presentant un pla de viabilitat econòmica molt bona. Esperem poder donar-los-hi una altra oportunitat en futures intervencions en patrimoni sacre. Adjuntem també les seves propostes per tal de poder ser consultades.
Temàtica
Territori
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.