Salta al contenuto principale
escola-pia
Fotografia: Escola Pia.

Escola Pia Més de 200 alumnes de batxillerat de 13 centres de l’Escola Pia de tot Catalunya han participat aquest divendres d’una trobada filosòfica al voltant de la Intel·ligència Artificial (IA). El 'Fem Àgora' és una trobada anual en què els joves comparteixen les reflexions que han preparat sobre un tema d’actualitat. Enguany la trobada ha arribat a la desena edició amb un canvi de format: una única trobada de tot el matí a les instal·lacions de l'ESCAC de Terrassa.

Segons el Jofre, alumne de l’Escola Pia de Terrassa, ha après “altres punts de vista i utilitats sobre la intel·ligència artificial”; per la Carla, de l’Escola Pia de Calella, la jornada l’ha ajudat a comprendre amb quins aspectes sobre la IA ha de vigilar i quins la poden ajudar. A la Inés, alumna d’Escola Pia Nostra Senyora, li ha agradat el fet de poder veure “la IA aplicada en diferents àmbits com les relacions, l’art o la feina”.

Els alumnes han participat en l'esdeveniment acompanyats dels seus professors de filosofia i han preparat prèviament, per grups, les reflexions que han compartit amb experts en la matèria.

Els ponents d’aquesta edició han estat l’Àtia Cortés, doctora en intel·ligència artificial per la UPC i investigadora de temes ètics, legals, socials, econòmics i culturals de la IA al Barcelona Supercomputer Center; i Jordi Pigem, doctor en filosofia i professor de diverses universitats d’Europa i Amèrica. També és Premis de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans.

Cortés ha explicat com “aquestes tecnologies s’haurien d’entendre com una eina de suport, que ens ajudin a augmentar les nostres capacitats físiques o cognitives; però mai a reduir-les”. Segons Jordi Pigem “la IA és un dels fets que més està transformant el món, però també el que més incerteses genera. Pigem ha alertat que “la tecnologia és molt útil, però que no li hem de delegar les nostres responsabilitats". "Amb l’ús de la tecnologia hem de vigilar de no perdre de vista coses essencials que tenen a veure amb la consciència, l’espiritualitat, la intuïció o la creativitat”, ha dit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.