Salta al contenuto principale
Clàssics 2023
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) - Hall
Adreça (carrer i número)
Carrer de Montalegre, 6
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Clàssics - Festival d'Arts Contemporànies i Pensament
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Immortalitat. Taula inaugural del Festival Clàssics

La taula rodona inaugural de la cinquena edició del Festival Clàssics comptarà amb la participació de María Blasco, Berta Meneses, Núria Terribas i Ricard Solé, i estarà moderada per Raül Garrigasait.

Una conversa íntima entre quatre participants amb punts de vista i experiències diverses sobre la vida i la mort, la immortalitat. Raül Garrigasait, president de La Casa dels Clàssics, anirà introduint punts de referència de literatura i pensament clàssics amb fragments d'òperes, concerts i obres d'art per filar la conversa. Una exploració que connecta amb les grans qüestions de la vida i la mort a través de l’experiència, la literatura, l'art i la filosofia.

LES VEUS DE LA TAULA INAUGURAL

María Blasco és la directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i s’ha especialitzat en els telòmers i la telomerasa. El seu treball amb telòmers per allargar la vida dels ratolins ha fet la volta al món i obre una via sòlida per allargar notablement la vida humana.

Berta Meneses és religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada - Escola Sanbô-Zen. Llicenciada en ciències químiques i teologia, des del final dels anys setanta ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del Budisme zen. Dins del Zendo Betania, és la mestra responsable de la zona de Catalunya i Balears, i de les zones de l’Amèrica Central, a El Salvador, i de l’Amèrica del Sud, a l’Equador.

Núria Terribas és jurista, especialitzada en l'àmbit de la bioètica i el biodret. Amb una trajectòria de gairebé 30 anys en el camp de la bioètica, és la directora de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. Vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya, membre del Consell Assessor de Salut i membre i assessora legal d'un bon nombre de comitès d'ètica d'institucions sanitàries del nostre país, així com vocal de la Comissió de Garanties i Avaluació de Catalunya sobre la llei de l'eutanàsia.

El darrer ponent de la taula és el físic i biòleg Ricard Solé. Professor investigador de l’Institut Català de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), actualment treballa a la Universitat Pompeu

Fabra on dirigeix el Laboratori de Sistemes Complexos del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Un dels seus principals interessos de recerca és entendre els orígens i l’evolució de la complexitat i dels sistemes naturals i artificials, especialista en la creació de vida sintètica. Solé ha publicat recentment el llibre “Todas las muertes. El final de la vida: de los océanos a los robots”, una aproximació al final de la vida i l’extinció crítica, oberta i científica.

Selecciona les teves entrades a la web
El Màxim d'entrades per compra és de: 25.

General | 3,00 €