La taula rodona inaugural de la cinquena edició del Festival Clàssics comptarà amb la participació de María Blasco, Berta Meneses, Núria Terribas i Ricard Solé, i estarà moderada per Raül Garrigasait.
Una conversa íntima entre quatre participants amb punts de vista i experiències diverses sobre la vida i la mort, la immortalitat. Raül Garrigasait, president de La Casa dels Clàssics, anirà introduint punts de referència de literatura i pensament clàssics amb fragments d'òperes, concerts i obres d'art per filar la conversa. Una exploració que connecta amb les grans qüestions de la vida i la mort a través de l’experiència, la literatura, l'art i la filosofia.
LES VEUS DE LA TAULA INAUGURAL
María Blasco és la directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i s’ha especialitzat en els telòmers i la telomerasa. El seu treball amb telòmers per allargar la vida dels ratolins ha fet la volta al món i obre una via sòlida per allargar notablement la vida humana.
Berta Meneses és religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada - Escola Sanbô-Zen. Llicenciada en ciències químiques i teologia, des del final dels anys setanta ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del Budisme zen. Dins del Zendo Betania, és la mestra responsable de la zona de Catalunya i Balears, i de les zones de l’Amèrica Central, a El Salvador, i de l’Amèrica del Sud, a l’Equador.
Núria Terribas és jurista, especialitzada en l'àmbit de la bioètica i el biodret. Amb una trajectòria de gairebé 30 anys en el camp de la bioètica, és la directora de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. Vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya, membre del Consell Assessor de Salut i membre i assessora legal d'un bon nombre de comitès d'ètica d'institucions sanitàries del nostre país, així com vocal de la Comissió de Garanties i Avaluació de Catalunya sobre la llei de l'eutanàsia.
El darrer ponent de la taula és el físic i biòleg Ricard Solé. Professor investigador de l’Institut Català de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), actualment treballa a la Universitat Pompeu
Fabra on dirigeix el Laboratori de Sistemes Complexos del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Un dels seus principals interessos de recerca és entendre els orígens i l’evolució de la complexitat i dels sistemes naturals i artificials, especialista en la creació de vida sintètica. Solé ha publicat recentment el llibre “Todas las muertes. El final de la vida: de los océanos a los robots”, una aproximació al final de la vida i l’extinció crítica, oberta i científica.
Selecciona les teves entrades a la web
El Màxim d'entrades per compra és de: 25.
General | 3,00 €