Salta al contenuto principale
planellas-profes-1
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona Més de seixanta professors de religió catòlica de l’escola pública de l'arxidiòcesi de Tarragona han participat en una trobada organitzada per la delegació diocesana per a l’educació. La jornada ha tingut lloc al Centre Tarraconense El Seminari i ha estat presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que va dirigir, en primer lloc, una pregària davant la capella romànica de Sant Pau.

La trobada ha seguit a l’Aula Santa Tecla amb les intervencions de l’arquebisbe i del delegat diocesà per a l’educació, Rafael Muñoz. En primer lloc, Planellas ha agraït als assistents la bona tasca que fan en el camp de l’educació. A més, els ha recordat que la seva funció no es limita a un contracte laboral, sinó que se centra en la seva "missió canònica" als centres educatius com a enviats de l’Església.

Muñoz ha convidat els docents a mantenir connexions entre la Primària i la Secundària i amb les parròquies i l’escola cristiana

Per altra banda, l’arquebisbe els ha parlat sobre la gestació del nou currículum de l’assignatura de religió catòlica, del qual ha destacat especialment la seva dimensió teològica. També ha convidat els docents a "caminar junts amb els preveres i les comunitats dels municipis on exerceixen". En aquest sentit, els ha recordat la necessitat de la formació permanent, que ha encoratjat a seguir a través de les propostes formatives de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós.

Per la seva part, el delegat diocesà per a l’educació, Rafael Muñoz, que també ha agraït la tasca del professorat, sovint incompresa per bona part de la societat, ha exposat els principals objectius de la delegació per al curs que comença. Entre aquests reptes hi ha la creació d’un Consell de Delegació i d’un portal web, l’elaboració d’un cens actualitzat de docents i escoles, la promoció de la formació permanent a través de l’INSAF i l’organització d’unes Jornades de Bones Pràctiques per compartir experiències pedagògiques entre els docents de Religió catòlica.

Muñoz també ha convidat els docents participants a continuar la seva tasca i a mantenir connexions entre la Primària i la Secundària i amb les parròquies i l’escola cristiana. Per últim, ha remarcat la importància del nou currículum de la matèria, fent referència a les fonts bíbliques i als documents de la Santa Seu, especialment al Pacte Educatiu Global i a les encícliques Fratelli tutti i Laudato Si’.

En el decurs de la jornada s'ha presentat el nou Diccionari Bíblic per a les famílies i els infants i d’altres materials de formació propiciats des del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.