Salta al contenuto principale
iqs-03-2023-01
Fotografia: IQS.
Galeria d'imatges

IQS Ser empàtic o tenir comunicació activa és essencial per poder treballar bé en grups de feina. Aquestes qualitats s’han englobat en els conceptes de Soft Skills i Power Skills, habilitats suaus i de poder en català, i actualment es consideren determinats en el món laboral. En aquesta línia l’Institut Químic de Sarrià (IQS) ha organitzat unes jornades de formació sobre aquests termes per als seus estudiants de doctorat amb l'objectiu de reforçar les seves habilitats personals i socials. Unes habilitats que són "un complement essencial de les seves capacitats tècniques i científiques", diuen des de l'IQS.

A diferència de les Hard Skills, o habilitats dures, les habilitats suaus se centren més en la forma de ser o pensar de l’individu. Alguns exemples serien l’ús de l’empatia, la comprensió, la resiliència o la comunicació. Cada cop més hi ha l’acord que la intel·ligència emocional és una qualitat indispensable per ser un bon treballador, especialment a l’àmbit científic.

Aquestes jornades de formació, celebrades a Manresa afinals de gener, formen part de l''IQS PhD Talent Programme' que la institució va llançar el passat 2022 per a donar suport al desenvolupament integral del seu personal investigador en formació. Aquest programa s'emmarca dins de l'estratègia de recursos humans per a les investigadores i investigadors (HRS4R), a través de la qual la Comissió Europea (CE) pretén garantir que les institucions adoptin mesures concretes per a millorar les condicions de treball del personal investigador a tota Europa, tal com s'estableix a la Carta i el Codi europeus.

Lideratge, autoconeixement o actitud positiva

La cooperativa Kalidoscopia, experta en formació i consultoria en Soft Skills, ha estat l'encarregada de conduir les diferents dinàmiques que s'han dut a terme durant els dos dies de formació. Les persones participants s’han familiaritzat amb conceptes com lideratge, autoconeixement o actitud positiva. Així mateix, l’espai ha propiciat l'intercanvi d'idees i experiències entre estudiants de doctorat de les diferents disciplines com la química, la biotecnologia, l'enginyeria o l'economia, creant així sinergies i oportunitats de col·laboració.

Per altra banda, el programa de doctorat ofereix acompanyament i orientació, mitjançant un programa de mentoria per a cada participant, amb la finalitat que els doctorands i doctorandes d'IQS siguin reconeguts en el mercat laboral pel seu talent i la seva excel·lència.

La institució valora positivament aquesta primera edició del programa, tant per l'alt índex de participació, 40 assistents, com per la satisfacció dels estudiants. L’alumnat ha comentat que aquesta experiència els ha ajudat a conèixer-se millor a si mateixos i als seus companys, així com a adquirir competències clau per al seu futur laboral.

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.