Salta al contenuto principale
Autories
papa-emilce-cuda-diàleg
Fotografia: Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri.

CRLa Fundació Valors Humans i la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri proposen un diàleg obert amb la delegada pontifícia per a l'Amèrica Llatina i membre de la Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials, Emilce Cuda, sobre la nova economia que el papa Francesc està impulsant. Sota el nom 'El nou paradigma econòmic: l’ecologia socioambiental' i coincidint amb el desè aniversari del pontificat de Bergoglio, la conferència i diàleg es realitzarà a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri el diumenge 2 d'abril a les 17:00 h. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo serà l'encarregat de presentar l'acte.

Emilce Cuda, gran influència al Vaticà, compartirà el diàleg amb l'escolapi i catedràtic d'Antropologia biològica Ramon M. Nogués. En clau de debat amb tots els participants es parlaran els elements centrals d’aquesta nova proposta del Papa i les claus per poder-hi avançar, així com els principals desafiaments en l'àmbit econòmic, social i espirituals.

Una veu que demana transformació social

El món enfronta una sèrie de reptes en l'àmbit econòmic, social i espiritual com poques vegades s'havien viscut durant els darrers 100 anys malgrat les dues guerres mundials i la creixent onada de desigualtat entre regions i països com ha demostrat la recent pandèmia de la Covid-19. Davant d'això, des de la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri asseguren que una de les veus que clarament demana i mostra un camí de transformació és la del Papa. Una veu que "reivindica una visió en què radicalment es fixa la mirada en la persona, la solidaritat entre pobles i la conservació del medi ambient".

Especialista en teologia moral social

Secretària a la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina de la Santa Seu, Emilce Cuda és membre ordinari de la Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials i de la Pontifícia Acadèmia Pro-Vita. També és membre de l'equip de recerca de la International Catholic Migration Commission (ICMC) i de la Catholic Theological Ethicsin the World Church( CTEWC). Cuda és professora de Loyola University de Chicago. És doctora en Teologia per la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina i s'especialitza en Teologia Moral Social. Va estudiar també: Filosofia a la Universitat de Buenos Aires; Ciència Política a Northwestern University; Economia i Negocis a la Universitat de Ciències Empresarials i Socials. Va rebre un Doctorat Honoris Causa en Humanitats per la Universitat Nacional de Rosario, Argentina 2022. El seu darrer llibre publicat és Per llegir a Francisco. Teologia, Ètica Política, EdicionsManantial, Buenos Aires, 2017. Ha fet conferències, ha participat i ha organitzat seminaris internacionals a diferents països d'Amèrica, Europa, Àsia i Àfrica.

Ramon M. Nogués té estudis de Filosofia, Teologia i Biologia. És doctor en Biologia, catedràtic d'Antropologia Biològica a la UAB. També ha investigat en genètica de poblacions humanes aïllades. Ha treballat en l'evolució del cervell i l'anàlisi d'aspectes genètics de gliomes. S'ha interessat en aspectes neurològics de les espiritualitats i les religions, temes sobre els quals ha publicat diversos llibres. Forma part de diferents comitès nacionals de Bioètica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.