CRLa Fundació Valors Humans i la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri proposen un diàleg obert amb la delegada pontifícia per a l'Amèrica Llatina i membre de la Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials, Emilce Cuda, sobre la nova economia que el papa Francesc està impulsant. Sota el nom 'El nou paradigma econòmic: l’ecologia socioambiental' i coincidint amb el desè aniversari del pontificat de Bergoglio, la conferència i diàleg es realitzarà a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri el diumenge 2 d'abril a les 17:00 h. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo serà l'encarregat de presentar l'acte.
Emilce Cuda, gran influència al Vaticà, compartirà el diàleg amb l'escolapi i catedràtic d'Antropologia biològica Ramon M. Nogués. En clau de debat amb tots els participants es parlaran els elements centrals d’aquesta nova proposta del Papa i les claus per poder-hi avançar, així com els principals desafiaments en l'àmbit econòmic, social i espirituals.
Una veu que demana transformació social
El món enfronta una sèrie de reptes en l'àmbit econòmic, social i espiritual com poques vegades s'havien viscut durant els darrers 100 anys malgrat les dues guerres mundials i la creixent onada de desigualtat entre regions i països com ha demostrat la recent pandèmia de la Covid-19. Davant d'això, des de la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri asseguren que una de les veus que clarament demana i mostra un camí de transformació és la del Papa. Una veu que "reivindica una visió en què radicalment es fixa la mirada en la persona, la solidaritat entre pobles i la conservació del medi ambient".
Especialista en teologia moral social
Secretària a la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina de la Santa Seu, Emilce Cuda és membre ordinari de la Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials i de la Pontifícia Acadèmia Pro-Vita. També és membre de l'equip de recerca de la International Catholic Migration Commission (ICMC) i de la Catholic Theological Ethicsin the World Church( CTEWC). Cuda és professora de Loyola University de Chicago. És doctora en Teologia per la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina i s'especialitza en Teologia Moral Social. Va estudiar també: Filosofia a la Universitat de Buenos Aires; Ciència Política a Northwestern University; Economia i Negocis a la Universitat de Ciències Empresarials i Socials. Va rebre un Doctorat Honoris Causa en Humanitats per la Universitat Nacional de Rosario, Argentina 2022. El seu darrer llibre publicat és Per llegir a Francisco. Teologia, Ètica Política, EdicionsManantial, Buenos Aires, 2017. Ha fet conferències, ha participat i ha organitzat seminaris internacionals a diferents països d'Amèrica, Europa, Àsia i Àfrica.
Ramon M. Nogués té estudis de Filosofia, Teologia i Biologia. És doctor en Biologia, catedràtic d'Antropologia Biològica a la UAB. També ha investigat en genètica de poblacions humanes aïllades. Ha treballat en l'evolució del cervell i l'anàlisi d'aspectes genètics de gliomes. S'ha interessat en aspectes neurològics de les espiritualitats i les religions, temes sobre els quals ha publicat diversos llibres. Forma part de diferents comitès nacionals de Bioètica.