(David Casals/CR) Les religions també poden ser bons instruments per facilitar la convivència. Per això, la Xarxa Internacional sobre Religions i Mediació en Zones Urbanes ha posat en marxa un nou apartat a la seva pàgina web amb materials de diferents tradicions religioses que puguin ser útils en processos de mediació.
El treball encara està en construcció, i de moment inclou textos en anglès de les tradicions jueva, cristiana i musulmana, tot i que en un comunicat, la organització ha avançat que està treballant per incloure a totes les religions i també textos en català i castellà.
La Xarxa Internacional es va posar en marxa l'any 2006 i és un projecte liderat per Unescocat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la fundació estatal 'Pluralismo y Convivencia' que té com a objectiu esdevenir un punt de trobada sobre bones pràctiques sobre gestió del fet religiós.
L'objectiu d'aquest apartat és posar a l'abast de tothom materials i recursos que poden ser útils en processos de mediació i diàleg entre persones amb diferents creences i conviccions. S'ofereix una selecció de textos i fragments de diferents tradicions relacionats amb l'apropament, l’enteniment, el perdó, la reconciliació, la importància de compartir, la unitat, el sentiment comunitari, la tolerància, el respecte i la pau.
"L’objectiu i l’esperança és que aquests recursos espirituals, que són un patrimoni de la humanitat, puguin ser útils en processos de mediació i diàleg entre persones amb diferents creences i conviccions", expliquen des de la Xarxa, que convida a tots els internautes a enviar materials amb l'objectiu d'enriquir aquest espai de recursos.
Unescocat va impulsar ara fa més de deu anys el primer grup de diàleg interreligiós de Catalunya, del qual nasqué l'Associació pel Diàleg Interreligiós. Unescocat gestiona també l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona.
L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós va coorganitzar el Parlament Mundial de les Religions que va tenir lloc a Barcelona l'any 2004, col·labora també en l'organització del 'Parlament Català de les Religions' i impulsa diferents grups de diàleg interreligiós, i a més, ha posat en marxa amb diferents ajuntaments recursos per afavorir la mediació religiosa.