Pasar al contenido principal
Autories
jerico-fundacio-dades-anys
Fotografia: Bisbat de Lleida.

BISBAT DE LLEIDA La Fundació Jericó de Lleida ha presentat la seva memòria del 2023, que reflecteix que gairebé s’han duplicat el nombre d’atencions a persones vulnerables en un any. El 2022 es van registrar 573 usuaris, el 2023 van ser un total de 1.027. “La dada que es converteix en més alarmant és la de les dones amb menors a càrrec seu i els joves, ja que són els que més han incrementat l’ús dels serveis de Jericó”, explica el seu president, Ramon Niubó.

Entre els serveis bàsics que la fundació va oferir el 2023 hi ha 46.051 esmorzars i berenars, una mitjana diària de 126,17. Pel que fa als dinars en el menjador social se'n van oferir 26.181, una mitjana de 71,73. A més, es va oferir el servei de bugaderia a 336 persones i el de perruqueria a 189.

Durant tot el 2023, l’alberg de la Fundació Jericó va registrar 30.703 pernoctacions, és a dir, el 89,48% de l’ocupació total. Dels 416 usuaris d’aquest servei, 277 eren homes, 137 dones i dues persones eren no binàries. Entre els usuaris, tant de l’alberg, com d’altres serveis, la nacionalitat més usual era l’espanyola amb un 29,56% i, en segon lloc, la marroquina amb un 19,70%.

La directora de la fundació, Anna Vila, ha posat èmfasi al servei de menjador: “S'han recuperat 77.000 quilograms d’aliments per al seu ús”. A més en el cas dels excedents, 5.000 quilos van anar a serveis animals, com refugis.

Fundació Jericó

A causa de l'augment de demanda d'ajuda a la parròquia del Carme de Lleida, el 8 de gener del 2014 es va crear la Fundació Jericó el 8 de gener de 2014. La fundació és una entitat sense ànim de lucre amb la finalitat de protegir i ajudar aquelles persones de la ciutat de Lleida que per la seva situació personal, familiar o social, es troben mancades de les necessitats bàsiques i amb el perill de ser exclosos de la societat.

Des de la Fundació Jericó es treballa perquè l’ús periòdic o regular dels serveis de la fundació cobreixin les necessitats bàsiques de les persones vulnerables. Aquest servei també pretén que es faciliti la creació de vincles més o menys estables amb iguals i amb professionals, en un espai socialitzador. El vincle permet a les persones ateses, assolir de manera progressiva, nous compromisos. Primer en l’ús de serveis, i posteriorment en la seva pròpia recuperació.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.