Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
MIssatge Papa cura de la creació

XARXA LAUDATO SIEl Papa Francesc, en ocasió de la Jornada Mundial per la Cura de la Creació, que se celebra cada 1 de setembre,  ha escrit un nou Missatge dirigit a tota l'Església Catòlica i a les persones de bona voluntat. . El tema del Missatge és "Espera i actua amb la creació", que s'inspira en la Carta de Sant Pau als Romans.

Al llarg del missatge, el Papa anima a "viure una fe encarnada, que sap entrar en la carn sofrent i esperançada de la gent; unir forces per contribuir a repensar entre tots la qüestió del poder humà"  per poder estendre l'harmonia a tota la humanitat i, alhora, a la creació, amb la responsabilitat per una ecologia humana, que esdevindria el camí de salvació de la nostra casa comuna. El Papa afirma que, amb l'assistència de l'Esperit Sant, cal cercar viure "una vida que passi a ser un cant d'amor a Déu, a la humanitat, amb i per la creació, i que trobi la seva plenitud en la santedat".

Presentació del Missatge del Papa

La presentació del Missatge del Papa per la Jornada Mundial d'Oració per la Cura de la Creació, va tenir lloc el 27 de juny a l'Oficina de premsa de la Santa Seu. Durant la roda de premsa van intervenir la secretaria del Dicasteri pel Servei del Desenvolupament Humà integral, Alessandra Smerilli; el director de l'Oficina General de Justícia, Pau i Integritat de la Creació de la Cúria General dels Franciscans Menors (JPIC), Daniel Rodríguez; el sacerdot de la diòcesi de Milà i col·laborador de la Pastoral Juvenil diocesana, Alberto Ravagnani; i la membre del Consell del Moviment Laudato Si', María Lía Zervino.

La difusió del Missatge ha estat confiada al Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral. El Temps de la Creació és una iniciativa ecumènica promoguda per diverses agrupacions, entre les quals es troben el Consell Mundial de les esglésies, la Federació Mundial Luterana (LWF), la Comunió Anglicana i el Moviment Laudato Si'. La iniciativa dura de l'1 de setembre al 4 d'octubre, festivitat de Sant Francesc d'Assís. 

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.