Pasar al contenido principal
compareixença-sjd-drets-socials
Fotografia: Sant Joan de Déu.

Sant Joan de Déu "Aquesta llei ha de ser la més important de la legislatura". El director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona i coordinador de l'àrea Social de Sant Joan de Déu Espanya, Salvador Maneu, ha comparegut a la ponència de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya amb relació a la proposició de llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme. En el seu discurs ha demanat "agilitat i valentia per no deixar escapar aquest moment".

Sant Joan de Déu ha manifestat la seva preocupació pel ritme de la tramitació. Uns avenços "massa tímids", segons Salvador Maner, per al patiment de les persones sense llar que "han d'afrontar un present i un futur molt incert”. Així mateix, ha sol·licitat un canvi d'escenari econòmic. Per a ell, si es disposés del doble de pressupost per al 2024 i s'arribés als 75 milions el 2025, units als esforços que ja fan els ajuntaments amb finançament propi, es podria fer un salt qualitatiu important en l'erradicació del sensellarisme.

“Dignificant la vida de les persones més fràgils, dignifiquem la societat”

Salvador Maneu, en nom de les entitats promotores i de l'equip de juristes que ha treballat en aquesta llei, ha demanat "agilitat i valentia per no deixar escapar aquest moment" i ha instat, els diputats i les diputades, a decidir que aquesta llei sigui la més important de la legislatura. Una llei que aposta per la dignitat de les persones sense llar, de les persones que cerquen una llar, i que contribueix a construir un món millor, un país més solidari, i més digne. Maneu ha acabat la seva exposició dient que “dignificant la vida de les persones més fràgils, dignifiquem la societat”.

Amb ell, també han comparegut la responsable del programa d'habitatge compartit de SJD Serveis Socials Barcelona, Teresa Bermúdez, i Carles Olesti, un participant en el programa d'habitatge individual.

Un any de l'aprovació de la proposició

La proposició de llei de mesures transitòries i urgents per fer front i erradicar el sensellarisme és impulsada per cinc entitats socials: ASSIS Centre d'Acollida, Arrels Fundació, Càritas Catalunya, Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona i la Comunitat de Sant'Egidio juntament amb un equip de juristes dirigit pel catedràtic de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Milian. Aquesta proposició es va registrar el gener del 2022 i va comptar amb el suport dels grups parlamentaris del PSC, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Cs i el grup mixt.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.