Pasar al contenido principal

(Bisbat de Lleida) La Fundació Jericó i la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida presentem una iniciativa conjunta: el Menjador, un projecte social, de sostenibilitat mediambiental i de comunitat, pioner a la ciutat de Lleida.

Després de mesos tancats a causa de la pandèmia causada per la Covid-19, la Fundació Jericó i la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Lleida han unit esforços i des de l'1 de juliol han rellançat el Menjador, un servei obert els 365 dies de l'any que garantirà 45 àpats diaris.

El Menjador s'obre al barri i a la ciutat de Lleida amb l'objectiu de convertir-se en el primer punt de cocreació i d'investigació d'iniciatives comunitàries per fomentar l'aprofitament alimentari i unir-se a la lluita contra el malbaratament. Des del menjador s'organitzaran activitats de conscienciació, de formació i d'acció per contribuir a posar fi al malbaratament amb la participació d'agents de diversos sectors de la ciutat.

El projecte neix amb vocació de no ser exclusivament un servei d'assistència alimentària. El menjador vol ser un referent en integració comunitària, cohesió social i sostenibilitat mediambiental. Es vol deixar de banda el vessant purament assistencial per ser agents del canvi a la ciutat.

Per una banda, el dia a dia del Menjador serà gestionat per una integradora social. Per poder fer un seguiment proper als usuaris, detectar-ne millor les necessitats i poder establir plans de treball conjuntament amb serveis socials i altres entitats, que serviran per millorar-ne l'atenció i fomentar la sortida de la vulnerabilitat social.

Un punt de trobada, de pensament positiu i mentalitat oberta. Obren les portes del Menjador a tota la ciutat de Lleida i especialment, als veïns del centre històric. "Pensem que és vital conèixer-nos els uns als altres per millorar la convivència. En aquest sentit, durant l'any, s'organitzaran diverses activitats a les quals tots els veïns i veïnes hi estaran convidats", afirmen des de l'organització.

La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació, donacions d'empreses de càtering, escoles o particulars.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.