Pasar al contenido principal

(Direcció General d'Afers Religiosos) Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de diferents recursos divulgatius i de gestió sobre cementiris i ritus funeraris, així com donar a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG El pensament inter-intra-cultural de Raimon Panikkar dut a terme per la Universitat Pompeu Fabra, sumant-nos així als actes del centenari del seu naixement. Aquesta recerca està impulsada amb el suport d’Afers Religiosos en el marc de la línia d’ajuts RELIG que promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en l’àmbit del dret a la llibertat religiosa.

Jornada de reflexió i debat

L’objectiu final de la jornada és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. La presentació de les eines de gestió comptarà amb les experiències impulsades per diferents ajuntaments, així com la Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos en col·laboració amb el Departament de Salut i la Guia sobre celebracions funeràries de creences i conviccions de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

La jornada es clourà amb la presentació del recurs didàctic a partir del llibre La gota d'aigua, segons Raimon Panikkar, d’Inês Castel-Branco, autora i editora Akiara Books.

Cinquena Jornada RELIG

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social i de la salut; personal investigador en matèria d’afers religiosos; personal vinculat al teixit associatiu religiós i personal electe local. Aquesta jornada del 29 de novembre suposa ja la cinquena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors: (RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local), (RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa), (RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi) i la darrera edició RELIG 2017 (sobre espai públic i religió).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.