Pasar al contenido principal
Galeria d'imatges

(Obra Social "la Caixa") Prop de 20.000 persones que viuen principalment en zones d’alta diversitat social i cultural seran les beneficiàries directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a través de 21 projectes, valorats en 536.960 euros i que fomenten la convivència ciutadana intercultural, el desenvolupament social i la igualtat d’oportunitats a Catalunya. En el conjunt de tot l’Estat espanyol, la suma d’aquests ajuts assoleix els 2,3 milions d’euros, 65.000 beneficiaris i els projectes seleccionats compten amb la participació de prop de 500 professionals i 1.800 voluntaris.

La convocatòria d’Interculturalitat i Acció Social 2018 forma part del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu invertir 18,5 milions d’euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Aquesta convocatòria també pretén afavorir la interacció entre diferents col·lectius del territori amb la finalitat d’estimular la convivència ciutadana intercultural i el desenvolupament comunitari.

A l’hora de seleccionar els projectes per a aquesta convocatòria s’han prioritzat aquelles propostes que afavoreixen la interacció entre diferents col·lectius del territori facilitant el pas de la coexistència a la convivència, que aborden la prevenció i/o resolució de conflictes en territoris d’alta diversitat, que contemplen la capacitació de persones que actuen com a agents de canvi en la comunitat i que estimulen la participació ciutadana i la implicació i coresponsabilitat de les famílies i els propis beneficiaris en el procés educatiu.

A més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària ”la Caixa” posa especial atenció en aquells projectes que promoguin el respecte i la dignitat de les persones, així com el sentiment de pertinença a la comunitat i la implicació personal per la cohesió social. L’apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és determinant en el disseny, desenvolupament i avaluació de les activitats. Només així s’aconsegueix un plantejament integral que actua directament amb la persona i que té com a finalitat la promoció de la comunitat.

L’experiència de la pròpia entitat impulsora, així com la col·laboració i cooperació amb altres entitats o administracions, una gestió transparent i la pròpia viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura han estat també aspectes determinants a l’hora de puntuar les propostes, que inclouen també la implicació de voluntariat en el 90% dels projectes seleccionats

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha assenyalat que l’objectiu principal d’aquesta convocatòria és “contribuir en la construcció d’una societat més justa i socialment cohesionada”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.