(DGAR) La Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya (FEREDE) va presentar un recurs al decret que regula les condicions d’inclusió al règim de la Seguretat Social dels ministres de culte de les esglésies evangèliques. La sentència de 13 de novembre del Tribunal Suprem, declara nul part del Reial Decret 839/2015, del 21 de setembre, pel qual es modifica el Reial Decret 369/1999, de 5 de març, sobre termes i condicions d’inclusió al Règim General de la Seguretat Social dels ministres de culte de les esglésies pertanyents a la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya.
El Tribunal Suprem sentencia que l’actual situació discrimina els pastors evangèlics respecte els homòlegs catòlics, sense justificació constitucionalment lícita. Aquesta diferència en el tracte vulnera els principis d’igualtat protegits per l’article 14 de la Constitució Espanyola i del Conveni Europeu dels Drets Humans, els quals prohibeixen desigualtats en el tracte entre situacions considerades com a equiparables.
L’anul·lació de la modificació del Reial Decret implica homogeneïtzar la inclusió al Règim de la Seguretat Social de clergues catòlics i pastors evangèlics, permetent d’aquesta manera que els ministres religiosos de la FEREDE puguin accedir a determinades prestacions, com ara el fet d’assolir el màxim de la cotització a la Seguretat Social, de la mateixa manera en que hi accedeixen els de l’Església catòlica.
Satisfacció per l’Església Evangèlica
La FEREDE ha emès un comunicat on valora positivament la sentència del Tribunal Suprem i desitja una aplicació efectiva d’aquesta sentència el més aviat possible per tal d’assegurar-se un accés a prestacions socials dignes i d’aquesta manera poder evitar situacions de dificultat econòmica de Pastors i les seves famílies.