Pasar al contenido principal

(URL) CaixaProinfancia, el programa de l'Obra Social "la Caixa" que coordina científicament la Universitat Ramon Llull (URL) compleix 10 anys. Des de 2007, ha donat recolzament a 272.354 nens i adolescents i a 158.585 famílies gràcies a les 426 entitats socials de tot el país.



CaixaProinfancia treballa per trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i per oferir als més petits i joves oportunitats de futur mitjançant l'impuls de noves formes d'atenció a la vulnerabilitat i al risc d'exclusió. Una xarxa de 14 universitats espanyoles, dirigides pel grup de recerca en Pedagogia, Societat de la Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC) de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL, que dissenya, monitoritza, desenvolupa i avalua el programa per a la millor successiva de la consecució dels ojbectius del programa.



El projecte de promoció socioeducatiu integral es desenvolupa des d'estratègies d'innovació social col·laborativa, en el marc del model d'estat relacional i la col·laboració público-privada. És, doncs, en si mateix, una gran aposta de recerca, desenvolupament i transferència de coneixement (I+D+i).



Fins avui, l'Obra Social "la Caixa" ha destinat un pressupost de 393 milions d'euros al desenvolupament del programa en tota Espanya. En el 2016 la mitjana d'aportació econòmica valorada per família ha estat de 1.400 euros per família en el global del programa. A més, el 47% dels ajuts són de reforç educatiu i la mitjana de permanència en el programa dels nens i joves és de 3, 4 anys.



Famílies, entitats i institucions van celebrar el dècim aniversari en un emotiu acte a CaixaForum Madrid. Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, va destacar que CaixaProinfancia “aconsegueix reduir molt significativament l'abandonament escolar, que és d'un 30% a tota Espanya en alumnes que cursen l'ensenyament secundari obligatori i d'un 6% entre els nens i nenes que atén aquest programa”.



Jordi Riera, director científic d'aquest projecte va subratllar que “l'educació és fonamental per trencar amb la cronificació de la pobresa i estem començant a recollir els fruits del nostre esforç. Des de la direcció científica de CaixaProinfancia hem promogut l'evolució cap a un model d'acció socioeducativa integral col·laborativa”. “Tenim motius per a l'esperança”, va confirmar el pedagog. Així mateix, Riera va destacar que “la generació d'expectatives en els nens i nenes és ja per si mateix un component de millora en el rendiment escolar” i que el que mou aquesta xarxa d'universitats, associacions i famílies és que “els fills d'aquestes classes aspiren a un nivell molt diferent de formació i educació. La principal lluita és contra el fracàs escolar i això es fa amb el reforç educatiu, classes de repàs individuals i en grup fora de l'escola i amb mestres i professors titulats".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.