Pasar al contenido principal

(CR) “És fàcil dir ara que va ser un error la separació entre les dues parts del bisbat de Lleida, la aragonesa i la catalana, però jo crec que hauria d’haver continuat el que havia estat durant 900 anys, des del reconquesta”. Així parlava per primera vegada sobre el litigi de les obres de la Franja el nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, quatre mesos després de la seva arribada al bisbat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Giménez diu que creu que la segregació de 1995 no s’hauria d’haver fet i que va crear un problema on no hi era: el conflicte per l’art del Museu de Lleida. Aquesta divisió ha portat, segons Giménez, a “un problema que ara està estancat”.

Fins fa pocs dies, el nou bisbe no havia visitat encarà el Museu Diocesà, i explica que ha dedicat els primers mesos a preguntar i llegir sobre un conflicte que fa vint anys que dura. També explica que n’ha parlat amb el bisbe de Barbastre i que "cal evitar que sigui un conflicte entre bisbes”. Un problema en el que també estan implicades les institucions públiques, que “demana diàleg”, però en el que Gimenez no hi veu la solució.

"No em toca manifestar-me ni en contra ni a favor de ningú"

Preguntat sobre el moment polític de Catalunya, el bisbe de Lleida explica que és un tema en el que “no tots no pensem el mateix, sempre hi ha enfrontaments, però el que és important és que utilitzem les paraules i mai les actituds rancoroses o que enfronten les persones que viuen junts”.

Giménez admet la legitimitat de les diverses opcions polítiques sobre aquest tema i afegeix que no és el seu paper “manifestar-me ni en contra ni a favor de ningú”. També explica que els mesos que porta a Catalunya l’ha “sorprès” que “en la vida diària no és un problemàtica dura com es llegeix als diaris o es veu a la televisió”

Durant la conversa, Giménez Valls ha assegurat que està preocupat pel cansament de que a vegades mostren els cristians, així com també per la manca de seminaristes i l'envelliment dels sacerdots. Actualment no hi ha cap seminarista a Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.