La paraula clau de les lectures dels Mags crec que és ADORACIÓ. “Us adoraran, Senyor, tots els pobles”, diu l’antífona del Salm 71, d’aquest dimecres.
Aquesta paraula, que ve del llatí: AD-ORATIO, està composada per la preposició AD que significa “vers”, cap a tal lloc: camí vers Déu, per exemple; i després per la coneguda paraula ORACIÓ. És a dir, adoració significa "fem camí vers la pregària (oració)". Això ja ens diu alguna cosa, però podríem deixar la gramàtica i anar als Reis Mags, que ens diran quelcom de més que la gramàtica.
Els Mags es posen en camí -en realitat ja fan oració- però volen postrar-se davant del NEN. Què vol dir postrar-se tot fent-li homenatge? El Papa Francesc deia ja fa dies que davant de Jesucrist no és bo dir-li que serem d'Ell només un temps: per exemple, 10 anys. No, no és bo això.
"Postrar-se en homenatge", "adorar", com fan els Mags vol dir: Quina alegria haver trobat l'estrella. quina alegria haver-te trobat a tu per sempre.
Ara, veiem què significa que els Mags es prosternin i adorin el Nen que manifesta la seva Mare: volem ser teus per sempre. quina alegria que ningú no ens prendrà. Et veiem, et sentim. creiem que ets el fill de Déu i el fill de Maria. Tenim tota la vida per a conèixer-te i estimar-te.
Per això et diem que no tenim aquí a la terra cap altra plenitud. Tu ets la plenitud i et dones a nosaltres: gràcies. L'agraïment va inclòs en l'adoració. La PLENITUD està del teu cantó. Però del nostre cantó hi ha l'adoració. No podia ser d'altra manera. Som teus però Tu ets nostre. Gràcies: "El teu amor val més que la vida" (Salm 62).
He barrejat amb L’ADORACIÓ, l'AGRAÏMENT i la JOIA, L'ALEGRIA. És bo que vagin juntes. Aneu endavant, Mags, sense por. Postreu-vos i traieu les arquetes on hi ha el símbol de tot el que li voleu donar a Jesús: Ja que Ell s'ha donat a nosaltres, nosaltres ens donem a Ell. I aquest trobament agraït i alegre ÉS L'ADORACIÓ.