Aquesta és la primera d’una sèrie de sessions dedicades a:
• Diàleg ciència fe
• Espiritualitat, religiositat i consciència
• Afrontar els reptes globals des de les diferents conviccions
Encara que fem una lectura no literal del llibre del Gènesi i acceptem que no s’hi vol fer una descripció fundada en la realitat i que el text té vocació pedagògica, se sol apreciar un alt nivell de contradicció entre aquest primer llibre de la Bíblia i la cosmovisió actual que proposa la ciència. Tanmateix alguns elements claus de la narració ens suggereixen que aquesta contradicció no és tan evident. En aquesta sessió veurem què ens diuen el llibre del Gènesi i la ciència sobre la creació de l'univers i de la vida, tot analitzant si hi ha possibilitat d'acord o no.
Presentació a càrrec de Jordi Illa, Enginyer de Telecomunicació, Màster en Física de Partícules i Cosmologia, apassionat del diàleg interconviccional i del diàleg entre ciència i fe.
Seguirà un diàleg entre els assistents.
Què perseguim
- Aprofundir en el “ misteri ” des de les tradicions religioses, la ciència, la psicologia, les neurociències i l’experiència vital.
- Descobrir fonts de saviesa a través del diàleg entre creients i no creients, i posar-les a l’abast de tothom.
- Trencar les barreres que ens separen, que ens impedeixen desenvolupar nos plenament com a persones, com a humanitat, convençuts que podem contribuir plegats a la construcció d’un món millor.
A qui va dirigit
- Als qui volen formar se i créixer en l’àmbit espiritual, segueixin o no una religió.
- Joves i altres persones amb inquietuds, que necessiten noves preguntes i respostes a qüestions fonamentals, i per a les quals una religió o el conjunt de totes elles no pot contenir l'única veritat.
- Apassionats de la ciència i altres àmbits del coneixement a través dels quals cerquen respostes a les qüestions més profundes.