Pasar al contenido principal
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️ Foment del Treball de Barcelona - Sala d'actes
Adreça (carrer i número)
Via Laietana, 32
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Els efectes de la pandèmia en els estudis i en la salut física i psíquica dels més joves

La Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona (FCMB), entitat benèfica en favor de la infància més desfavorida de la capital catalana, celebrarà la seva 7a Jornada d'Estudi, L'Impacte de la COVID-19 en la Infància i la Joventut. Perspectives de Futur, amb la finalitat d'analitzar les conseqüències de la pandèmia en la nostra joventut. La Jornada vol oferir propostes concretes de la mà d'especialistes sanitaris i educatius.

L'acte comptarà en la seva sessió inaugural amb l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella; amb Josep Maria Genescà, president de la FCMB i el Dr. Josep Maria Simón, president d'Honor de la Federació Mundial d'Associacions de Metges Catòlics (FIAMC) i organitzador de la Jornada.



«En poc més de dotze mesos hem après molt de la crisi sanitària global més gran dels últims cent anys i cal començar a treure conclusions i oferir orientacions que facilitin la tornada a una certa normalitat», explica el Dr. Simón coordinador de la Jornada d'estudi. La Jornada comptarà amb dues taules d'experts:

La primera, de 9.45 a 11.00 h analitzarà les repercussions de la COVID-19 en l'educació d'infants i adolescents. En ella participaran els doctors Maria Àngels Calvo i José Ramón Calvo, de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, Bernard Ars, president de la FIAMC i Ermanno Pavesi, psiquiatre i acadèmic.

La segona, d'11.45 a 13.00 h reflexionarà sobre les conseqüències de la pandèmia en la salut mental i física dels més joves. En ella debatran els doctors Albert Bosch, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Barcelona, Francisco Xavier Buqueras, psiquiatre i acadèmic, Manuel Cruz, catedràtic de Pediatria, Joaquín Callabed, pediatra, acadèmic i magister en bioètica, i Adalbert Marquès, president de Metges Cristians de Catalunya.



Les conseqüències de la COVID-19 en la comunicació seran abordades en dues ponències per: la doctora i periodista Míriam Díez: Comunicació digital: els desafiaments d'un món hiperconnectat. El doctor Rafael Rodríguez-Ponga, rector de la Universitat Abat Oliba, clausurarà l'acte amb la conferència: Canvis lingüístics en la joventut arran de la Covid-19.

Es podrà seguir en línia a Youtube.