(Alba Sabaté - CR) L’alegria de celebrar junts. Aquest va ser el centre de la cerimònia del Nadal que organitza el Grup Interreligiós del Raval. L’organització commemora, a cada ocasió especial per a alguna de les religions presents entre el veïnat, una festa que comparteix amb la resta de membres i creients de totes les confessions i conviccions. Així, el passat dijous 14 de desembre l’Església Protestant Barcelona Centre va acollir la gran cita nadalenca interconfessional.
La convivència, la diversitat i el valor de compartir van ser el nucli de la celebració, que va tenir lloc sota el lema “Perquè tots i totes podem estar junts”. D’aquesta manera, plegats, els veïns i veïnes del barri van participar en un acte en què la música va ser la protagonista.
El concert del Cor de Nenes i Nens filipins Kudyapi va donar el tret de sortida a l’esdeveniment, amb un repertori que va incloure cançons i nadales en diferents llengües i de diverses tradicions. Posteriorment, des de l’organització, es va llegir un fragment d’Isaïes 11, 6-8. Un text de tradició jueva i cristiana que, segons l’organització, convida a imaginar un futur per conviure amb allò que és desconegut o que ens fa por.
“El llop conviurà amb l’anyell,
la pantera jaurà amb el cabrit;
menjaran junts el vedell i el lleó,
i un nen petit els guiarà.
La vaca i l’óssa pasturaran juntes,
jauran plegades les seves cries.
El lleó menjarà palla com el bou,
l’infant de llet jugarà vora el cau de l’escurçó,
el nen ficarà la mà a l’amagatall de la serp”.
(Isaïes 11, 6-8)
Després de la reflexió, el Cor Gospel del Raval va agafar la batuta i va interpretar diverses peces tot posant el punt i final al seu recital amb una versió de l’emblemàtica Oh happy day que van entonar amb orgull juntament amb les nenes i nens filipins del cor Kudyapi.
El punt i final a l’esdeveniment, una pregunta. “Com deixem un món millor del que hem rebut?”. La va formular Faouzia Chati Badou, presidenta de l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya, que va recordar, alhora que “Déu i la història ens demanaran si hem treballat per la pau”. Chati Badou va assegurar que “les religions han de ser aurores de pau i camins de trobada i diàleg” i va convidar la ciutadania a “construir ponts sòlids de pau”.
En aquest sentit, Marta López, pastora de l’Església Protestant Barcelona Centre, va remarcar que “en un Raval tan divers en tants aspectes, aquestes celebracions fan que tots, malgrat el que pensem, ens trobem per construir un millor barri”.
El Grup interreligiós del Raval està format, entre altres, per organitzacions com el Consell Islàmic de Catalunya, el Centre Islàmic Camí de la Pau, la Comunitat Parroquial del Carme, el Centre filipí Tuluyán San Benito, l’Església Evangèlica de la Cera, la Fundació Benallar, l’Associació AMICAL dels immigrants marroquins, Migra Studium, l’Associació de dones marroquines de Catalunya, l’Associació cultural, educativa, social operativa de dones pakistaneses, l’Associació intercultural de dones, Temple Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib i la Comunitat Jueva.