Inauguració del III Congrés Protestant de Catalunya
(David Casals/CR) Les esglésies protestants catalanes s'enfronten a múltiples reptes de cara al futur. Tot això serà abordat el marc del Congrés Protestant de Catalunya, que se celebra aquests dies a Terrassa, a les dependències de l'Església Evangèlica Unida.
El congrés va ser inaugurat oficialment aquest dijous 8 de desembre a la tarda, i segons Daniel Rodríguez, entre els principals reptes, "el lideratge, el relleu generacional, la rellevància social" i com des de les esglésies evangèliques es contribueix a la cohesió social. Rodríguez és el president de la Federació d'Entitats Evangèliques d'Espanya (Ferede), ògan que agrupa a la majoria d'esglésies evangèliques espanyoles i les representa davant de l'Estat.
"La nostra missió és estimar a Déu i al proïsme com a nosaltres mateixos", va concloure Rodríguez, que també exerceix de pastor en una església del Maresme. "Déu seguirà beneïnt-nos i guiant-nos. Que ell ens guiï", va assegurar aquest pastor, reivindicant que la pluralitat és una de les característiques històriques del pensament protestant des del Segle XVI, quan va tenir lloc la Reforma liderada primer per l'alemany Martí Luter.
En nom del Consell Evangèlic de Catalunya, el seu secretari general, el pastor Guillem Correa, va assegurar que el futur del protestantisme a Catalunya s'ha de decidir des de la unitat. "Us vull demanar que decidim, seguir comptant amb nosaltres", va indicar, qui també va fer un homenatge en la seva intervenció a dues personalitats històriques del protestantisme català: el doctor Armand Urrútia, un dels màxims impulsors de l'Hospital Evangèlic de Barcelona i Josep Monells, que va setr detingut als anys 60 per distribuir propaganda evangèlica a Barcelona.
En la inauguració de l'acte, van assistir el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Menesses, i representants de forces polítiques, societat civil i les administracions. En la seva intervenció, el director general d'Afers Religiosos, Xavier Puigdollers, va recordar que "la llibertat de culte i de consciència és un dret humà, no un reconeixement del Govern" i va reivindicar la importància de l'espiritualitat i els valors que d'ella emanen en la societat actual, ja que de totes les tradicions religioses emana un missatge de "respecte a la persona, ajudar el més feble, crida a la consciència i ajuda".
La inauguració del Congrés va finalitzar amb un cant per part dels assistents d'un dels himnes que defineixen la identitat protestant: 'Déu és l'auxili, un ferm castell', amb lletra del reformador Martí Luter.